Filmen 'The Divergent Series: Allegiant' fortsætter historien om Tris og Fours eventyr, og denne gang må de flygte over muren, der omslutter et fremtidigt Chicago. Her møder de en ny verden, der er langt farligere end nogensinde før, og da en nådesløs kamp truer hele menneskeheden, må parret hurtigt afgøre, hvem de kan stole på. Tris bliver tvunget til at træffe umulige valg, hvis hun og Four skal gøre sig håb om at overleve. Kilde: Nordisk Film

Filmanmeldelser

Livet er så fucking uretfærdigt i ny postapokalyptisk teensaga

Med referencer til holocaust og flygtningelejre tager ’Divergent’-serien sine teenagere med til den store verden uden for barndomsbyens mur.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Jeg kan huske en sms om Hitler i DR’s musikprogram ’Boogie’, der samlede teenagere foran skærmen i 00’erne. Seernes sms’er kørte på en bjælke nederst på skærmen, og her var der en, der skrev: »Vi har lige haft om Anden Verdenskrig i historie. Fuck, han var et svin, Hitler. Jeg HADER ham!!!«.

Teenagere føler med udråbstegn, og når de opdager verden uden for barndomshjemmet, eskalerer uretfærdighedssansen til universelle proportioner. Midt i den hormonelle storm anes en sammenhæng mellem kz-fangens lidelser og følelsen af at være underlagt forældrenes diktatur.

På den måde er ’Divergent’-filmene den perfekte teensaga i deres fortælling om Tris Prior og hendes kæreste, Four, som sammen med andre outsidere udgør en udbrydergruppe, der kæmper for deres frihed i en postapokalyptisk verden.

Deres hjemby, Chicago, er topstyret af en kynisk elite, der har opdelt samfundet i en slags racer med hver sin funktion for at opretholde orden inde bag bymurene.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce