Kilde: MIRACLE FILM

Filmanmeldelser

Dokumentar om Sveriges formel 1-legende suser for hurtigt hen over nuancerne

Formel 1 var en sport med superstjerner, glamour og masser af død i 1970’erne. Ny dokumentarfilm forsøger uden held at bliver klogere på den enigmatiske Ronnie Peterson, som døde efter en ulykke på Monza-banen i 1978.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

12 formel 1-kørere døde på banen i løbet af 1970’erne. En af dem var den svenske nationalhelt Ronnie Peterson, som dokumentarfilmen ’Superswede’ handler om.

Svenskerne sørgede, da morgennyhederne rapporterede fra hospitalet i Milano efter ulykken på Monza-banen i 1978, men som man kan forstå ud fra filmens interviews med datidens stjerner, var han blot en af mange venner, formel 1-kørerne sagde farvel til i det årti.

»Man vidste aldrig, hvem der ville blive den næste«, siger verdensmesteren fra 1972 og 1974, Emerson Fittipaldi.

Den britiske legende sir Jackie Stewart har i en anden sammenhæng fortalt, at han sammen med sin hustru gik til begravelse fire gange hver sæson. »I de fem år, jeg kørte«, siger han i filmen, »var der en risiko på to ud af tre for, at du ville dø under et løb«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce