Sejr. Den skæggede dame. Manden i kjolen. Eller bare vinderen. Wurst'en.
Foto: JENS DRESLING

Sejr. Den skæggede dame. Manden i kjolen. Eller bare vinderen. Wurst'en.

MGP

Medier: De gode vandt Eurovision - Putin tabte

Eurovision-finalen var som en James Bond-film, hvor de gode sejrede, og Rusland var skurken, skriver tysk avis.

MGP

Eurovision 2014 i København blev et opgør mellem 'de gode' og 'de onde'. Og ganske som i en klassisk Hollywood-film sejrede de gode til sidst, lyder det på flere europæiske nyhedshjemmesider.

Ved gårsdagens sangdyst var de gode repræsenteret ved den skæggede transvestit fra Østrig Conchita Wurst med budskabet om plads til forskellighed.

Den tyske avis Die Welt sammenligner det danske show med en James Bond-film fuldendt med blandt andet ild, drama og sågar en speedbåd. Undervejs var der også en skurk - Rusland - der blev mødt af buh-råb fra salen.

Men som i en ægte Bond-film vandt de gode, og vinderen Conchita Wurst dedikerede sejren til »fred og frihed«. Sangen bar samtidig meget passende ligheder med en temamelodi til de kendte spionfilm, skriver avisen på sin hjemmeside.

Kan ikke stoppes

Avisen The Guardian bemærker, at stemmeafgivelsen blev politisk, og at den festlige sangkonkurrence kom til at handle om støtten eller mangel på samme til homoseksuelles rettigheder.

Vindersangen, som ifølge avisens journalist meget vel kunne have heddet 'Rise Like A Penis' og ikke 'Rise Like A Phoenix', sendte en langefinger efter Ruslands præsident, Vladimir Putin, og landets homolovgivning, skriver avisen.

Også flere nordiske netaviser bringer historier om, hvordan publikum i København langt fra modtog stemmer til Rusland med begejstring.

Således skriver den norske netavis vg.no, at de politiske spændinger, som præger Østeuropa efter Ruslands annektering af Krim-halvøen i Ukraine, var svært synlige under pointuddelingen.

Conchita Wurst blev da også på sit vinderpressemøde spurgt, hvad hun ville sige til Putin:

»Jeg ved ikke, om han ser med, men hvis han gør, så har jeg gjort det klart, at vi ikke kan stoppes«, lød svaret.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce