Tømt. Region Hovedstaden har brugt enhver krone i sin udviklingskasse for at dække underskuddet efter det store sangshow på Refshaleøen i maj. Her ses Ruslands Tolmachevy Twins under Eurovision Song Contest-finalen.
Foto: JENS DRESLING

Tømt. Region Hovedstaden har brugt enhver krone i sin udviklingskasse for at dække underskuddet efter det store sangshow på Refshaleøen i maj. Her ses Ruslands Tolmachevy Twins under Eurovision Song Contest-finalen.

MGP

Eurovision tømmer regionens pengekasse

Region Hovedstaden har brugt alle udviklingskroner på at dække Eurovision-underskud.

MGP

Når Region Hovedstaden vælger at dække underskuddet efter Eurovision-festen på 46 millioner kroner, betyder det, at der er 46 millioner kroner færre til andre kulturelle eller erhvervsfremmende aktiviteter. Kassen er kort sagt tom. Det skriver Frederiksborg Amtavis.

Den kasse, det handler om, er den, der står 'ubrugte midler til regional udvikling' på.

Regionens to øvrige pengekasser, der er skiltet med henholdsvis 'sundhed' og 'socialområdet' er helt adskilt her fra.

Proppen sat i for turisme og vækst

Da beslutningen om den ekstraordinære bevilling blev truffet 19. august, understregede regionsrådets formand Sophie Hæstorp Andersen (S), at pengene ikke skal tages fra eksempelvis sundheds- eller miljøbudgetter, men fra midler, der netop skal anvendes til at fremme vækst og erhvervsudvikling i regionen.

LÆS ARTIKEL

»Der vil ikke være penge til nye projekter inden for regional udvikling de sidste fire måneder af året, siger Lars Gårdhøj, formand for regionens erhvervs- og vækstudvalg, til Frederiksborg Amtsavis.

Så turisme- og erhvervsfremmeorganisationer, der sidder med nye initiativer, arrangementer eller planer på tegnebrættet må tage sig en pause indtil efter nytår og eventuelt fordrive tiden med at gense det storslåede Eurovision Song Contest-show fra maj.

Tilbagebetaling over syv år

LÆS

Wonderful Copenhagen skal betale de 46 millioner kroner tilbage til Region Hovedstaden over syv år i form af en reduktion af grundtilskuddet til turistorganisationen.

Det samlede underskud efter sangfesten lød på hele 58 millioner. Der var oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner kroner, hvilket var mere end tre gange så dyrt som forventet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce