Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Triumf. Instruktør Anders Walter (t.h.) ses her med filmens producent Kim Magnusson, der også fik lov at sige et par takkeord.
Foto: John Shearer/AP

Triumf. Instruktør Anders Walter (t.h.) ses her med filmens producent Kim Magnusson, der også fik lov at sige et par takkeord.

Oscar

Anders Walter jubler over Oscar: Det er en euforisk fornemmelse

Instruktøren Anders Walter vandt nattens eneste danske Oscar.

Oscar

Det blev til en dansk Oscar, da uddelingen fandt sted natten til mandag i Los Angeles. Vinderen er den 36-årige Anders Walter, der står bag kortfilmen 'Helium'.

»Det er ret vildt, men jeg tror slet ikke, det er sunket ind endnu. Vi er blevet slæbt rundt herude bagved scenen til pressekonferencer og billeder«, fortæller en forpustet Anders Walter over telefonen til Ritzau, før han endnu er kommet tilbage i sit sæde i Dolby Theatre, hvor uddelingen finder sted.

»Det er en euforisk fornemmelse«, siger han.

LÆS OGSÅ

På scenen fik han takket sin kone, Anne Klitten Andersen, og deres lille datter, Clara.

»Jeg havde forberedt talen«, fortæller Anders Walter, der også fik takket oscarakademiet for at have kortfilmskategorien med ved uddelingen.

'Tungere end jeg troede'

'Helium' handler om drengen Alfred, der er uhelbredeligt syg, men som sammen med en excentrisk rengøringsmand opfinder en fantasiverden, som han drømmer sig ind i.

Det er Anders Walters første Oscar-statuette, og der er én ting, der kommer bag på ham.

»Den er meget tungere, end jeg troede. Jeg har aldrig turde røre ved en Oscar før, fordi det bringer ulykke«, siger han.

»Men den har virkelig pondus, det er helt sindssygt«, fortæller han.

LÆS OGSÅ

De seneste dage har Anders Walter undslået sig de store fester i Hollywood, men nu vil han ikke holde sig tilbage.

»Jeg har ikke turdet drikke før nu, men nu er det fuldstændigt ligegyldigt, hvad jeg skal i morgen, det skal bare fejres«, siger oscarvinderen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce