Smæk. Radio24syvs senirokorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm gav i sin nytårstale på DR3 smæk til venstre og ikke mindst højre.
Foto: Klaus Vedfelt

Smæk. Radio24syvs senirokorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm gav i sin nytårstale på DR3 smæk til venstre og ikke mindst højre.

Tv-anmeldelser

Kirsten Birgit løb med pokalen 'Årets nytårstale 2015'

Tv-anmeldelse. Radio24syvs seniorkorrespondent delte øretæver ud, og netop derfor vandt hun suverænt.

Tv-anmeldelser
FOR ABONNENTER

I de seneste par dage har diverse medier på diverse platforme sørget for, at vi har kunnet høre ikke mindre end tre åndelige førerhunde adressere befolkningen på passende myndig og voksen vis.

De to af talerne hører til i traditionernes regi: Selv i de mest indædt republikanske kredse er det stadig en del af nytårsritualet at samles foran skærmen og lytte til majestætens ord til sit folk, og hvad enten man stemmer Enhedslisten eller Liberal Alliance, tænder man også for fjerneren den første dag i det ny år for at erfare, hvad statsministeren har på hjerte i anledning af årsskiftet.

I år kom der så en tredje stemme med i koret, nemlig den kloge og myndige seniorkorrespondent fra Radio24syvs ’Den korte radioavis’: Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Og lad os ikke stikke noget under stolen. Det var så absolut sidstnævnte – der efter sigende er et komposit af diverse kendte kvindelige danske journalister – som løb med pokalen.

For hvor majestæten fumlede med papirerne og dertil serverede et stykke retorik, der grundlæggende var et dybt trawl i almindelighedernes hav, og statsministeren sad bestrålet og fremførte en festklædt – det vil sige tandløs – udgave af regeringens mindst kontroversielle politiske hensigtserklæringer, ja så gik den satiriske kvinde fra radioen til stålet i en grad, så den billige sekt fra supermarkedet tabte sine bobler af bar forbløffelse (og lidt skam, for de fik nemlig også en over nakken).

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce