Lena Dunham er tilbage med en femte sæson af tv-serien om de fire piger fra New York. Kilde: HBO

Tv-anmeldelser

Lena Dunham og veninderne er tilbage med fornyet kraft

’Girls’ brillerer i sin femte sæson i det, som er allerbedst ved serien: replikkerne, de små scener og situationer.

Tv-anmeldelser
FOR ABONNENTER

Det er perfekt, at Hannah Horvath aka Lena Dunham i første scene i første afsnit af femte og næstsidste sæson af ’Girls’ har matchet sine løse mønstrede natbukser med en poset sort sweatshirt med påskriften ’I WOKE UP LIKE THIS’. Foran hende flipper bedsteveninden Marnie ud over sin regnvejrstruede bryllupsdag. Hannahs arbejdsopgave er at »manøvrere aftaler, når hår- og makeupstylisten ankommer«, hvortil alle brudepiger så skal pyntes efter Marnies ’vision’.

’I WOKE UP LIKE THIS’ er blevet et hashtag og sådan noget, der står på hippe kaffekrus, efter at Beyoncés bad ass-feministiske hit ’Flawless’ gjorde frasen til en slags poppens sejeste stoltheds-erklæring på vegne af alle kvinder – selv om den åbenlyst bedst passer på grotesk-perfektionerede Beyoncé selv.

POLITIKENS POPTILLÆG

Når Hannah stener med den sweatshirt på foran perfektionsdesperate Marnie, er det både tidstypisk ironisk (som i: Ha ha, se lige hvor meget jeg ikke er Beyoncé), men også en hyldest. For der er ikke noget modsætningsforhold mellem Lena Dunhams hyggedellede jeg-accepterer-og-elsker-min-egen-imperfektion-men-klynker-også-tit-over-den-Hannah Horvath fra ’Girls’ og jeg-er-en-pisserig-popgudinde-selv-når-jeg-skider-Beyoncé.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce