FORSVUNDET. Den verdensberømte kunstner Banksy har måttet se tre af hans værker forsvinde i den australske by Melbourne. Foto: Meyer Eidelson/Melbournewalks.com

FORSVUNDET. Den verdensberømte kunstner Banksy har måttet se tre af hans værker forsvinde i den australske by Melbourne. Foto: Meyer Eidelson/Melbournewalks.com

Kultur tophistorie

Bygningsarbejdere ødelægger tre Banksy-malerier på en dag

Den verdensberømte drillepind har måttet se tre af hans stencils forsvinde som led i trivielle renoveringer. Men er forgængelighed måske bare streetartens forbandelse?

Kultur tophistorie

Kunstverdenens yndlingsgraffitimaler, Banksy, har haft et uheldigt møde med byggebranchen i den australske by Melbourne.

På en enkelt dag er tre af kunstnerens værker forsvundet, fordi der skulle sættes en ny dør i. Det skriver den lokale blog melbournewalks.com, der bliver skrevet af en virksomhed, der arrangerer byvandringer.

De tre stencils - en metode, hvor man spraymaler gennem en skabelon - sad rundt om en dør, der er blevet fjernet til fordel for en ny. Ifølge bloggen var de tre stencils sammen med to andre værker af Banksy på den samme vej den største samling Banksy-værker i byen.

Det er slut nu. For et par år siden blev de første to værker ødelagt, og nu altså tre mere. Værkerne forestillede rotter i forskellige situationer, for eksempel den ovenfor, der springer i faldskærm.

Faren ved at bruge det offentlige rum som galleri er, at der er mange, der kan blande sig i, hvordan værkernes fremtid skal være. Der har tidligere været en lang række sager, hvor værker af Banksy enten er blevet malet over, brudt ned under byggeri, visket ud af graffitifjernere eller sågar stjålet.

Kombinationen af let tilgængelige værker og enorm berømmelse har gjort, at hele murstykker er blevet skåret ud for at blive sat til salg. Værket ’Slave Labour’ – en lille asiatisk dreng, der syr britiske flag – blev skåret ud af en mur i London og forsøgt solgt på auktion i Miami i 2013.

De ødelagte værker hang på ACDC Lane i Melbourne og var fra 2003.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden