Savnet. Kunstnerisk leder af teatret Republique, Martin Tulinius, var en vidtfavnende teatermand.
Foto: VALENTE DITTE

Savnet. Kunstnerisk leder af teatret Republique, Martin Tulinius, var en vidtfavnende teatermand.

Kultur tophistorie

Teatermanden Martin Tulinius er død

Medstifter og kunstnerisk leder på Republique, Martin Tulinius, blev i sommer ramt af en aggressiv kræfttumor.

Kultur tophistorie

Det er et stort og vidtfavnende talent, som mandag døde efter en kort og intens kamp med kræften.

Martin Tulinius blev kun 49 år. Han var ikke bare kunstnerisk leder, instruktør og scenograf på Teatret Republique, men også fotograf og sandskulptør, der var med til at arrangere de årligt tilbagevendende sandsskulpturfestivaler i København og Tyskland.

Siden 2009 har han stået i spidsen for teatret Republique sammen med Hans Christian Gimbel. Og inden da var han gennem 15 år aktiv i det hedengangne Kaleidoskop på Nørrebro, først som scenograf og senere som teaterdirektør.

Det var her folk som skuespilleren Sidse Babett Knudsen, instruktøren Katrine Wiedemann, dramatikeren Jokum Rohde og operainstruktøren Kasper Holten slog deres folder, før de blev kendt af den store offentlighed.

Optaget af Kafka

Gennem hele sin teaterkarriere var Martin Tulinius optaget af Franz Kafka med en række opsættelser, senest 'Processen' på Republique i 2013.

Martin Tulinius fik sit helt store gennembrud i 2012 med forestillingen 'The Tiger Lillies perform Hamlet', som har være opført næsten 100 gange og på de fleste kontinenter i verden.

Hans gode ven, direktør på Republique, Hans Christian Gimbel, skriver i et mindeord, at nuet var Martin Tulinius styrke, de beslutninger i nuet, der var nødvendige, når man arbejder med uforudsigeligt materiale som sand og det nu, hvor han i teatersammenhænge kunne »skabe nærhed og noget betydningsfuldt i øjeblikket, der for alvor tændte alle omkring ham«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce