Leonardo da Vincis maleri 'Salvator Mundi' blev i 1958 solgt for 375 millioner kroner.
Foto: AP

Leonardo da Vincis maleri 'Salvator Mundi' blev i 1958 solgt for 375 millioner kroner.

Kunst

Se, hvor han ligner Mona Lisa: For 624 millioner kroner kan du få en da Vinci på væggen

Leonardo da Vincis 'Salvator Mundi' fra begyndelsen af 1500-tallet forventes i dag at blive solgt for mindst 100 millioner dollars i auktionshuset Christie's i New York.

Kunst

Hvis du synes, at dette maleri ligner et, du har set før, så er du ikke helt på afveje. Maleriet hedder ’Salvator Mundi’ og er malet af Leonardo da Vinci (1452-1519) i begyndelsen af 1500-tallet. Få år før var han blevet færdig med billedet af Mona Lisa, og ligheden mellem Mona Lisa og manden på dette maleri er slående.

At vi overhovedet kan kigge på ’Salvator Mundi’, som betyder verdens frelser og forestiller Jesus, der holder en krystalkugle i venstre hånd, er en sensation. Så stor en sensation, at kunsthistorikere ifølge den britiske avis The Guardian kalder det den største opdagelse i 21. århundrede. Nu skal det sælges i auktionshuset Christie’s i New York, hvor det forventes at komme til at koste mindst 100 millioner dollars – eller 624 millioner kroner.

Maleriet blev solgt i 1958 for 375 millioner kroner, men dengang mente man, at det var malet af Bernardino Luini, som tilhørte kredsen af malere, der omgikkes Leonardo da Vinci. Efter et seriøst detektiv- og konservatorarbejde kunne da Vinci-eksperter i 2011 slå fast, at maleriet er malet af Leonardo da Vinci og et af de blot 15 værker, man kender fra da Vincis værksted.

’Salvator Mundi’ blev udført som en opgave for den franske kong Louis XII i perioden 1506-13.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce