Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Louisiana.
Foto: Louisiana.

Udsnit af den indiske kunstner Nalini Malanis store glasmaleri 'All We Imagine as Light', der er sammensat af elleve paneler. Hvert panel er malet på transparent akryl, hvilket kan minde om en tradition, som oprindeligt stammer fra Indien og Kina, og som bredte fra østen sig til Europa, hvor teknikken havde betydning inden for kirkekunsten.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Louisiana udstiller sjæle uden hjem: Flygtninges kunstværker er gribende personlige, men af blandet kvalitet

Den kunstner, der er flygtning eller på flugt, kender kun til én form for kunstnerisk inspiration. Og det er hans eller hendes egen skæbne. ’Homeless Souls’ er et sympatisk initiativ, men ikke en af de store Louisiana-udstillinger.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nok har udstillingen hjemme på et dansk museum med den smukkeste udsigt til Øresund, men når titlen ’Homeless Souls’ er engelsk og ikke dansk, kan det kun være af hensyn til temaets internationale resonans. For de hjemløse sjæle – de eksilerede kunstnerne, der er inviteret til at udstille i Humlebæk – stammer mange steder fra: Kashmir, Iran, Irak, Nigeria, Algeriet, Kosovo. De har forskellig baggrund, i modsætning til når det gælder deres aktuelle situation. Den deler de i deprimerende høj grad.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden