Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Unimo
Foto: Unimo

En centraleuropæisk skov er flyttet ind på grønsværen Worthersee Stadion i Klagenfurt i Østrig som et enormt kunstværk.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Aldrig nogensinde har timingen for et af mine projekter været så spot-on« Kunstner udstiller 300 træer på et fodboldstadion

En næsten 50 år gammel tegning og klimaadvarsel er blevet gjort til virkelighed på et stadion i Østrig.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt sætter op til 30.000 tilskuere sig på lægterne på Worthersee Stadion i Klagenfurt i Østrig for at se hjemmeholdet Austria Kärnten spille. Men den næste halvanden måneds tid vil der ikke være fodboldspillere på banen.

Derimod kan man fra tilskuerbænkene i stedet beundre 300 ahorntræer, elletræer, aspe- og egetræer. Kunstprojektet ’For Forest – The Unending Attraction of Nature’ har omplantet træer, som normalt vokser i Østrig og Centraleuropa, til grønsværen på det store stadion. De største og fuldvoksne træer vejer op til 6 tons.

Unimo
Foto: Unimo

Installationen er lavet af Klaus Litmann og inspireret af den næsten 50 år gamle tegning af den østrigske kunstner Max Peintner, ’Die ungebrochene Anziehungskraft der Natur’, hvor et fyldt stadion er samlet omkring en skov, hvor der normalt er græs, mens omgivelserne uden for stadion består af højhuse og skorstene, der sender mørk røg mod himlen.

Tegningen er udført i 1970/71 af Max Peintner, længe før bekymring for klimaet og miljøet for alvor blev en folkesag. Han forestillede sig, at skove med tiden kun ville eksistere som udstillingsobjekter.

Max Peintners oprindelige tegning, 'Die ungebrochene Anziehungskraft der Natur'

Ifølge Artnet er projektet en realisering af en mere end 30 år gammel drøm hos Klaus Litmann om at virkeliggøre Max Peintners tegning.

»Aldrig nogensinde har timingen for et af mine projekter været så spot-on. Den natur, som vi i dag tager for givet, vil en dag måske kun findes i særligt indrettede områder, som det allerede er tilfældet med dyr i zoologisk have«, siger han til Artnet.

Det har taget 22 dage at stille installationen op med træer hentet i Italien, Tyskland og Belgien. Når udstillingen slutter 27. oktober, vil træerne blive omplantet igen i nærheden af stadion af hensyn til miljøet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden