Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Carl-Henning Pedersens små figurer  i Ribe Domkirke ligner aliens, der blandt andet er inspireret af enhjørninger – og i folkemunde bliver kaldt smølfer.
Foto: Mathias Kryger

Carl-Henning Pedersens små figurer i Ribe Domkirke ligner aliens, der blandt andet er inspireret af enhjørninger – og i folkemunde bliver kaldt smølfer.

Det vrimler med aliens på vestjyske kirkevægge

I fjerde kapitel af Mathias Krygers pilgrimsrejse i kalkmaleriernes historie er vi nået til Jylland, hvor der bygges tydelige broer mellem middelalderens kunst og modernismen.

Kunst
FOR ABONNENTER

Det er uomgængeligt, at der findes en klar forbindelse mellem middelalderens og modernismens billedsprog. Sådan tænker jeg da Vinci-mysterium-agtigt, mens jeg til min Instagram-konto minikuraterer detaljer fra udsmykningen i Aal Kirke i Oksbøl i Vestjylland. Jeg vælger ejendommelige repræsentationer af træer, der på kirkens vægge står optegnet som fremmede symboler på den grove flade – tidsløse og foruroligende.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden