Foto: Nanna Navntoft
Kunstanmeldelser

Gadekunst i København skuffer: Venlig Nørrebro-teenager så nærmest skrækslagen ud

Nyopsatte skulpturer af Henrik Plenge Jakobsen i Lundtoftegade leverer ikke magi til de almene boligblokke på Nørrebro i København. De gode intentioner spiller fallit i mødet med virkeligheden.

Kunstanmeldelser
FOR ABONNENTER

Tilbage i 1990’erne stod Henrik Plenge Jakobsen i samarbejde med Jes Brinch bag den brændte børnehave, der var med til at sætte Nicolai Wallner, den dengang purunge gallerist, på kunstkortet.

Det var også samme duo, der skabte en skandalesucces ved at fylde Kongens Nytorv med udtjente biler under overskriften ’Burn Out’.

Siden er der blevet lidt mere stille omkring Henrik Plenge Jakobsen, men en del af denne tilsyneladende stilhed skyldes, at han udstiller i, og skaber værker til, udlandet.

Siden juni i år har man dog kunnet opleve tre skulpturer af Plenge Jakobsen i Lundtoftegade på Nørrebro i København. Her ligger AKB’s almene boligblokke, og mellem dem og ud mod vejen finder man skulpturerne. Den første hedder ‘Mælkevejen’ og ligner lidt en ellipseformet badering, der svæver et par centimeter over jorden og har en overflade af små kakler.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce