Optagelse. Instruktør Barbara Rothenborg (t.v.) hjælper skuespillerne Claes Quaade og Stephania Potalivo med en køkkenscene, der skal bruges som en såkaldt webisode; en slags appetitvækker til selve tv-serien.
Foto: Thomas Porsager

Optagelse. Instruktør Barbara Rothenborg (t.v.) hjælper skuespillerne Claes Quaade og Stephania Potalivo med en køkkenscene, der skal bruges som en såkaldt webisode; en slags appetitvækker til selve tv-serien.

Medier

Ny tv-serie bliver skrevet af ... dig

TV 2 Zulu vil have din historie, dine venner, din lejlighed, din bil og mere til.

Medier

Forestil dig Monica, Chandler, Joey og de andre 'Friends', i en nutidig, zuluficeret københavnerramme med en handling, skrevet af folk på Facebook.

Så har du groft skitseret tv-serien 'Sjit Happens', der i øjeblikket er under udvikling på TV 2 Zulu.

Serien er, så vidt vides, den første i verden, hvor seerne spiller en aktiv rolle i såvel udviklings- som realiseringsfasen, og hvor de tilmed - hvis de er specielle nok - kan komme med i serien selv.

»Vi er den første tv-serie i verden med 1.000 manuskriptforfattere«, som Zulu-redaktør Maj-Britt Landin udtrykker det.

'Tamponius' går til angreb Politiken.dk møder hende og resten af 'Sjit'-holdet i en lille lejlighed på Tagensvej på Nørrebro.

Her er instruktørerne Kasper Birch og Barbara Rothenborg i gang med at optage en række webisodes (kortfilm til nettet), inspireret af input fra folket.

En af dem handler om vennerne Emil og Øland, der vælter fulde hjem fra en bytur og finder en blodtilsølet tampon på toilettet, som de under lige dele morskab og væmmelse kaster efter hinanden.

»Uhuhuhu, her kommer det store tamponmonster Tamponius«, lyder en replik, der er meget sigende for det humoristiske niveau i 'Sjit Happens'.

Åndsaristokrater bør nok kigge andetsteds efter føde, men er på den anden side heller ikke målgruppen.

»Vi henvender os til unge mellem 15 og 25 år - altså folk, der bruger nettet meget, går i byen med vennerne, dater. Folk, der kan spejle sig i vores karakterer«, siger Maj-Britt Landin.

Zulu giver rammen - du kommer med indholdet

Frem til januar er 'Sjit Happens' i idefasen.

Og via programhjemmesiden og Facebook inviteres seerne til at byde ind med historier og replikker til oplæg som: 'Har du en akavet sex-oplevelse, der fortjener en tur på tv'?, 'Er du nogensinde blevet dumpet (eller har dumpet en anden) på en tarvelig eller ufed måde?' og 'Har du en røver fra dit studie? Vi leder efter sjit fra fredagsbar, læsegruppe eller rustur'.

WWW Se mere på sjithappens.zulu.dk ( eksternt link)

De bedste ideer og replikker samles op af seriens instruktører og manuskriptforfattere.

Herefter er det dog ikke slut med seerkontakten, for i næste fase, indsamlingsfasen, opfordres seerne til at byde ind på Zulus konkrete ønsker til locations og effekter. Måske mangler produktionen lige en heavymetal-agtig toværelseslejlighed på Vesterbro. Måske en lille, rød bil. Måske en gammel herrecykel. Måske en ordentlig bunke statister.

»Og hvis nogen kender en eller anden weirdo, der kan noget virkelig underligt, som ville passe perfekt ind i handlingen, kan det sagtens tænkes, at vi kan bruge ham«, siger Maj-Britt Landin.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce