Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Journalister skal betale bøder for tv-optagelser på bosted

Retten har idømt dagbøder for et mere end fem år gammelt tv-indslag fra bostedet Ringbo i Bagsværd.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To journalister blev i dag ved Retten i Glostrup idømt dagbøder for uberettiget at have fotograferet personer på bostedet Ringbo, der huser psykisk syge i Bagsværd.

Optagelserne fandt sted i 2007 og blev vist i et indslag i Magasinet 21 Søndag på DR i februar 2008. Det mere end fem år gamle indslag handlede om forholdene på Ringbo.

LÆS OGSÅ

Flere af optagelserne var lavet af en daværende journalistpraktikant, der havde ladet sig ansætte som sygehjælper på bostedet, og indslaget var tilrettelagt af journalist Miki Mistrati, der dengang arbejdede for Bastard Film.

Skal betale erstatning til tre personer

De to journalister er blevet idømt hver 10 dagbøder á 1000 kroner eller 10.000 kroner. Desuden har retten bestemt, at de skal betale 5000 kroner i erstatning til tre personer på bostedet, der har følt sig krænket over optagelserne.

LÆS OGSÅ

Journalisterne var tiltalt for brud på tavshedspligten, uberettiget fotografering på bostedet og for uberettiget at have videregivet optagelserne i DR-udsendelsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden