Ifølge vært og politisk ordfører Pernille Skipper (Ø) skal Enhedslistens podcast skabe rum for nuanceret debat.
Foto: Finn Frandsen

Ifølge vært og politisk ordfører Pernille Skipper (Ø) skal Enhedslistens podcast skabe rum for nuanceret debat.

Medier

Pernille Skipper: »Der er ikke noget fordækt i det her. Vi bilder ikke nogen ind, at vi laver objektiv journalistik«

Enhedslistens nye podcast er et moderne medlemsblad, siger Pernille Skipper (Ø), ikke politik forklædt som journalistik.

Medier

Er ’Listen – Danmarks progressive podcast’ politiske budskaber forklædt som journalistik?

»Nej, der er ikke noget fordækt i det her. Vores podcast er klart varedeklareret – det er et politisk lyd-medlemsblad. Vi bilder ikke nogen ind, at vi forsøger at lave objektiv journalistik, og jeg vil ikke håbe, at der er nogen, som vil erstatte deres nyhedsforbrug med vores podcast«.

Er de politiske partiers egne medier med til at forstærke ekkokamrene på bekostning af en fælles, demokratisk samtale?

»Det er der en risiko for, jo, og jeg er enig i, at det overordnet er en problematisk udvikling. Facebooks algoritmer laver for eksempel et usynligt ekkokammer, og det er et kæmpe problem for vores demokratiske samtale. Men vi foregiver ikke at lave et objektivt medie. Hvis vi lavede politisk propaganda forklædt som nyhedsjournalistik, ville det være et problem, men det gør vi ikke. Nye medier og muligheder betyder nye farer og udfordringer, men samtidig skaber udviklingen et enormt potentiale for, at vi kan samtale på tværs af landsdele og aldersgrupper. Det er positivt, og det vil vi gerne udnytte med vores nye podcast«.

Jeg lover dig, at vi ikke stopper med at stille op til kritiske spørgsmål, heller ikke fordi vi nu har lanceret en podcast

I jeres podcast bestemmer I selv, hvad I vil spørge jer selv om. Ville lytterne ikke blive klogere af kritiske spørgsmål, der kunne udfordre jeres holdninger?

»Jo, men en kritisk journalist ville også være mere optaget af hullerne end nuancerne i min argumentation. Og altså, vi forsøger ikke at erstatte mainstreammedierne, det ville være absurd. Og folk er jo ikke dumme. Der er ikke nogen, der hører Enhedslistens podcast og så ikke besøger andre medier. Der er jo stort set heller ingen, der kun benytter et enkelt medie i dag. Og i så fald er det sådan noget som radio- eller tv-avisen. Det ville jo være katastrofalt, hvis man kun læste Dansk Folkepartis medlemsblad eller kun lyttede til Enhedslistens podcast«.

Risikerer journalister, at I fremover vil henvise til udtalelser i egne medier frem for at stå til rådighed for pressen?

»Jeg lover dig, at vi ikke stopper med at stille op til kritiske spørgsmål, heller ikke fordi vi nu har lanceret en podcast. Det er vigtigt, at vi for eksempel holder fast i, at journalisterne kan gå rundt inde på Christiansborg, så politikerne ikke kan gemme sig. Det skal vi passe enormt godt på. Men det betyder ikke, at vi ikke samtidig kan udnytte teknologien til at have flere samtaler på forskellige niveauer og med flere nuancer. Hvis jeg roser SF, er det ikke nogen historie i medierne. Og det er da fint at sidde og skændes med Søren Pape (K) i Deadline-studiet en gang imellem, men det er også vigtigt, at vi kommer i dybden med nogle ting, som ikke nødvendigvis er konfliktstof. Det er der mulighed for i vores podcast«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce