DR's dramachef siden 2012 har været Piv Bernt. Hun har blandt andet været med til at søsætte tv-serien 'Bedrag', hvor hun står i scenegrafien.
Arkivfoto:: Peter Hove Olesen

DR's dramachef siden 2012 har været Piv Bernt. Hun har blandt andet været med til at søsætte tv-serien 'Bedrag', hvor hun står i scenegrafien.

Medier

Hele ledelsen i DR Drama stopper for at starte eget produktionsselskab

Dramachef Piv Bernth tager ledelsen af DR Drama med sig for at lave sit eget produktionsselskab. Det store spørgsmål er nu, hvad der skal ske med fremtidige tv-produktioner.

Medier

Det har haglet ned med internationale priser til DR Dramas tv-serier ’1864’, ’Arvingerne’ og ’Bedrag’. Alle tre serier er blevet sendt ud i de danske stuer efter 2012, da Piv Bernth satte sig i stolen som dramachef i stedet for Ingolf Gabold.

Men nu har 61-årige Piv Bernth sendt lidt af et kulturelt jordskælv gennem bygningerne i DR Byen. Hun vælger at stoppe som dramachef til november og vil lave sit eget filmproduktionsselskab.

»Jeg har været i DR i 30 år, og man får lyst til at prøve nyt«, siger Piv Bernth til Politiken.

Souschef i DR Drama, Lars Hermann, og producenterne Dorte Riis Lauridsen og Anders Toft Andersen holder op i DR inden slutningen af november. Også producent Karoline Leth forlader DR i marts 2018, og alle gør det for at starte i det private produktionsselskab.

»Det lyder som om, at der er noget galt«

Tidligere tv-producent ved DR Drama Sven Clausen mener, at »det er dramatisk«, når DR Dramas ledelse holder op.

»Seertallene er fine, og der er lagt fremtidsplaner for flere år frem, så det lyder som om, at der er noget galt«, siger Sven Clausen, som har været med til at føre DR's dramaafdeling ind i æraen, hvor 'Rejseholdet' og 'Taxa' høstede stor international anerkendelse.

Efter DR Drama-ledelsens exit, er det store spørgsmål, hvad der skal ske med fremtidige tv-produktioner. Blandt andet arbejder DR på fjerde sæson af tv-serien ’Broen’ og dramaet ’Liberty’, som bliver en filmatisering af forfatter Jakob Ejerbos roman af samme navn.

Ud over 'Liberty' er DR også i gang med at færdiggøre en anden stor tv-produktion, 'Herrens Veje II', og derfor vil Piv Bernth fra december 2017 til september 2018 være ansat i et begrænset antal timer på de to produktioner.

»I DR Drama planlægger man langt frem, hvor der er en fireårig strategi ad gangen. Det skulle undre mig, hvis aftaler med forfattere og skuespillere ikke er på plads for de fremtidige produktioner. Når Piv Bernth og flere andre holder op, er det ikke en sygemelding fra hele angrebskæden på fodboldholdet, men jeg synes, at det lyder trist«, siger Sven Clausen.

Direktør: Ny chef skal se på forandringer

DR's kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen udtaler, at DR kommer til at savne medarbejderne, som holder op.

»Heldigvis har DR Drama et ekstremt højt produktionsmæssigt niveau, så det er en stærk mulighed for at nyudvikle et rum for en ny dramachef«, siger hun til Politiken.

Sven Clausen, der har været ansat i DR Drama, siger, at når ledelsen i DR Drama smutter, må der være noget galt?

»Det er slet ikke tilfældet. Piv Bernth har fået muligheden for starte et nyt produktionsselskab op, og den mulighed har hun taget. Hun siger, hvis hun skal prøve noget nyt i DR efter 30 år, skal det være nu. Det er svaret, jeg kan give dig«.

Ifølge kulturdirektøren skal den nye dramachef være et »menneske, der kan se med nye øjne og se på, hvad der skal ske af forandringer i DR Drama«.

Men meget kort ... Er der så behov for forandringer i DR Drama?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Piv Bernth har ønsket at gå nye veje, og jeg har været utrolig glad for at samarbejde med hende, for hun har skabt nogle fantastiske resultater. I den situation ser vi os om efter en ny dramachef og et nyt hold, og det vil skabe forandringer«.

At skabe forandringer er ikke det samme som, at der er behov forandringer?

»Nej, det er det ikke. Spørger du mig, om jeg er tilfreds med, hvad Piv Bernth har skabt i de år, hun har været her, er svaret ja. Hun har været en fantastisk dramachef. Hun har bragt dramatikken for DR op på et højt niveau, og det vil vi bygge videre på. Så nu mener jeg, at jeg har svaret på dit spørgsmål«.

Et ledelseshold har kontakt til forfattere, og det kan man oversætte til en journalists kildenetværk. Hvad vil I stille op med den udfordring?

»De igangværende produktioner som ’Herrens Veje’ og ’Liberty’ skal nok nå ud til skærmene i Danmark, og så findes der mennesker, som fortsat er tilbage i DR Drama. Der er mennesker i branchen, som vi går ud og rekrutterer, og de har et stærkt netværk. Jeg er ikke bange for, at vi mister netværket, som Piv Bernth og de andre har.«, siger Tine Smedegaard Andersen og kalder DR Drama for et attraktivt sted, fordi man er sikker på finansiering til store produktioner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce