Kulturminister Mette Bock (LA) har blandt andet talt medier med 6. klasserne på fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev.
Foto: Lene Esthave (arkiv)

Kulturminister Mette Bock (LA) har blandt andet talt medier med 6. klasserne på fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev.

Medier

Kulturministeren overvejer at sende DR-programmer på YouTube og Netflix

Mette Bock ønsker, at public service-indhold skal ud de steder, hvor brugerne er.

Medier

Danske børn og unge skal have mulighed for at se public service-programmer på de platforme, hvor de ser tv.

På en pressekonference torsdag slog kulturminister Mette Bock (LA) fast, at et af de største problemer i dag er, hvordan man kommer ud med kvalitetsindhold på de platforme, hvor folk faktisk ser programmerne.

Kulturministeren har siden maj rejst landet rundt for at tale med borgere om fremtidens medier. Og især børn og unge svigter de traditionelle public service-medier som DR til fordel for tjenester som YouTube og Netflix.

»Derfor er jeg ret overbevist om, at vi kommer til at diskutere, hvor man skal kunne tilgå det public service-indhold, som vi er fælles om at finansiere. For hvis virkeligheden er, at børn og unge er nogle andre steder, så er spørgsmålet, om ikke man i stedet for at tænke fra institutionen og ud, skal tænke fra borgerbehov og så sørge for, at indholdet er de steder, hvor borgerne er«, sagde hun.

Fløjtende ligeglad

Kan man forestille sig, at alting bare skal ud på så mange platforme som overhovedet muligt?

»Det kan man sagtens forestille sig. For hvad nytter det at lave dansk børneindhold af topkvalitet, hvis det børneindhold ligger i et reservat, hvor det ikke rigtig bliver brugt. Så har vi ikke brugt ressourcerne rigtigt«.

Kulturministeren sagde også, at hun som udgangspunkt »er fløjtende ligeglad med platformen«, men derimod optaget af, at danskerne faktisk møder alt det danske kvalitetsindhold, der bliver produceret.

Overvejelserne om at få indholdet ud på flere platforme vil indgå i det medieudspil, der kommer fra regeringen i begyndelsen af næste år, hvor forhandlingerne om de næste års mediestøtte for alvor går i gang, sagde ministeren.

Det kommende medieforlig ventes at vende op og ned på meget i den danske medieverden. Blandet andet ønsker regeringen at slanke DR kraftigt til fordel for at øge støtten til public service-programmer andre steder.

Under sin rejse rundt i landet, der har fået titlen ’Antennerne ude’, har Mette Bock talt med alle aldersgrupper og fået næsten 4.500 digitale bidrag fra borgerne om deres ønsker til dansk medieindhold.

Og hun konstaterer med tilfredshed, at det er kvalitetsindhold som nyheder, kulturindhold, dokumentarstof og børne- og ungestof, som borgerne har efterspurgt. Og at mange af bidragsyderne fremhæver, at den slags mediestof gør os klogere på os selv og verden omkring os.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce