billedtekst.

billedtekst.

Medier

Rapport: DR skal ikke understøtte udenlandske streamingtjenester

Finansieringen af danske tv-serier og film kommer under pres i fremtiden. Derfor skal DR ikke understøtte udenlandske platforme, lyder anbefalingen fra eksperter i rapport til Folketingets medieordførere.

Medier
FOR ABONNENTER

Det går godt med finansieringen af »dansk digitalt indhold«, altså danskproducerede film og tv-serier, som der sidste år blev brugt 6,3 milliarder kroner på. Det er 1,4 milliarder kroner mere end i 2010.

Til gengæld ser fremtiden noget mere dyster ud, konkluderer ny rapport, der blev præsenteret torsdag.

»Skønnet er, at de økonomiske midler til køb og produktion af dansk audiovisuelt indhold i 2025 vil blive 300 millioner kroner lavere end i dag«, siger Thomas Riis, juraprofessor og formand for udvalget bag rapporten, der er beskikket af Kulturministeriet.

Den forventede udvikling hænger blandt andet sammen med en øget konkurrence fra aktører som Netflix, HBO og YouTube samt vores måder at forbruge eksempelvis film og serier på, som har ændret sig markant de senere år. Eksempelvis ser 670.000 færre danskere flow-tv på en gennemsnitlig hverdag end i 2012, og en fjerdedel af de 20 til 29-årige ejer ikke et fjernsyn.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce