Ny indsamling af danskernes Google-søgninger viser, at livets store spørgsmål også finder vej til søgemaskinen.

Ny indsamling af danskernes Google-søgninger viser, at livets store spørgsmål også finder vej til søgemaskinen.

Medier

Google afslører danskernes dybeste hemmeligheder

10.000 spørgsmål viser, at vi ikke kun søger kartoffelsuppe og vinterdæk, men også utroskab og hvem er jeg.

Medier
FOR ABONNENTER

Hvis du omkring årsskiftet har set Googles egne opgørelser over, hvad godt fire millioner danskere har spurgt søgemaskinen om i 2017, så dukker Ubåds-ejeren, fidget spinner, FC Barcelona og »hvad betyder Despacito« (sommerens store hit med Justin Bieber) op.

Men det er fordi, Google kun opgør, hvad der trender.

Graver man et spadestik dybere, så finder man de mest klassiske 10.000 spørgsmål til liv og død og alt derimellem, som danskerne har stillet flest gange i det forløbne år. De er netop blevet udgivet i ’Danmarks spørgsmål’ fra bureauet Storybase, der lever af at håndtere big data, søgemaskineoptimering og forbrugeradfærd.

Et af livets helt store spørgsmål for danskerne er at finde ud af, hvilken nummer uge vi er i lige nu. Det er der blevet spurgt til 165.000 gange med forskellige formuleringer. Omkring 10.000 gange har Google fået spørgsmålet, hvad vi skal have til aftensmad, og så undrer 3.210 sig over, hvor ordet sofa egentlig stammer fra.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce