Attentatet. En computersælger bliver pløkket af en pistol gemt i et ringbind - men hvorfor, og hvem stod bag? Det er historien i Third Ears vindende dokumentarserie
Foto: Halfdan Pisket

Attentatet. En computersælger bliver pløkket af en pistol gemt i et ringbind - men hvorfor, og hvem stod bag? Det er historien i Third Ears vindende dokumentarserie

Medier

Danske dokumentarer om vold, sex og krimi vinder internationale radiopriser

Third Ear får europæisk pris for et skydende ringbind, og DR får for en kvindelig stønner.

Medier

Hvad har et et attentatforsøg i 80’ernes danske datamiljø, en rasende personpåkørsel i 00’ernes Viborg og en dansk syrienskrigers liv og død i 2014 at gøre med hinanden?

Jo, alle er emner, som de danske radiomagere Third Ear har foldet ud i dokumentariske radiofortællinger hos Politiken – og alle har vundet store priser:

Historien om Lukas ’ om en ung syrienskriger vandt den danske Prix Radio i sidste måned for bedste dokumentar.

Og i sidste weekend vandt Third Ears 80’er-krimiserie ’ Ringbindsattentatet ’ førsteprisen i den nye kategori ’Best Digital Audio' ved den internationale Prix Europa i Berlin.

Her blev det fremhævet, at serien – ud over at være utrolig velproduceret og vellyttet med en million downloads – havde skaffet Politiken kontakt med et yngre publikum.

En bizar thriller

»Vinderen er en sand krimihistorie lavet som en podastserie, en bizar nonfiktions audio-thriller, som undersøger angrebet på en computersælger, som bliver skudt af en pistol gemt i et almindeligt ringbind. Projektet udmærker sig ved sin fantastiske historiefortælling, smukke lyddesign og super cool grafik - og for den selvsikre levering på tværs af digitale, sociale og printede medier«, lød det fra juryen.

Men det stopper ikke her. Om 14 dage skal Third Ear til Chicago for at modtage prisen for årets bedste ikke engelsksprogede dokumentar ved den prestigefulde Third Coast Audio Festival. Den får de for dokumentaren ’ Dobbeltgænger ’.

I det hele taget kører det for dansk radio for tiden. For Third Ear var ikke eneste vinder ved Prix Europa i Berlin. DR vandt nemlig den fornemme pris for årets radiodokumentar foran 30 andre nominerede fra hele Europa. Det gjorde de med en særlig 50-minutters udgave af deres dokumentarserie ’ Nattens Dronning’ om en kvinde, der i årevis har ringet til klassiske musikere – særligt slagtøjsspillere - om natten for at stønne og stønne og stønne.

»Dette mesterligt producerede program tvinger lytterne til at undersøge visse menneskelige besættelser ved at vende kønsroller om i et meget musikalsk magtspil«, lød det blandt andet fra juryen.

Hør også alle dokumentarer af Third Ear for Politiken på vores sektionsside politiken.dk/podcast, i bl.a. iTunes og i Politikens nye, optimerede version af vores app 'Politiken Podcast', der indeholder alle vores dokumentarer og magasiner og kan hentes i app store.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden