Medier

Politiken er Europas smukkeste avis

Politiken bærer fra i dag titlen ’European Newspaper of the Year’ under vort bladhoved.

Medier

Formanden for European Newspaper Awards, tyske Norbert Küpper, sagde følgende, da han fortalte om årsagen til at sende prisen mod Danmark: »Smid Politiken foran en designjury, og den vinder«. Det er da også korrekt i den forstand, at Politiken ofte vinder enkeltpriser for vores forsider, foto, grafik osv.

Med titlen som årets avis i Europa er der tale om en overordnet designpris til hele Politiken, inklusive de digitale platforme. Det har Politiken kun prøvet en gang før i europæisk regi, nemlig i 2010.

Blandt de indsendte bidrag fra Politiken stod vores europæiske tegningesatsning med 28 europæiske tegneres fortolkning af Europa lige nu – set fra hver af de 28 EU-lande – af gode grunde særdeles stærkt i netop denne konkurrence. Samtidig noterede juryen sig, at Politiken har et levende udtryk med en særlig evne til at fortælle visuelle historier gennem layout, tegning, grafik og foto. Men også til den gode fortællende lyd er der ros for podcasts af »meget høj kvalitet«.

Der sad 16 medlemmer fra 9 lande i juryen, og de så på bidrag fra 191 medier fra 27 lande. Selv om nyhedsbranchen går gennem nogle svære år, så er der ikke konstateret et fald i antallet af deltagere, og generelt konstaterede juryen, at kvaliteten er imponerende høj. Både på print og digitalt.

Det er 18. gang, at prisen European Newspaper of the Year uddeles. Trofæet overrækkes chefredaktør Christian Jensen ved en ceremoni i Wien i maj 2017.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce