Chris Cornell var en anerkendt musiker, både som solist og som frontmand i Soundgarden og senere Audioslave.
Foto: Chris Pizzello/AP

Chris Cornell var en anerkendt musiker, både som solist og som frontmand i Soundgarden og senere Audioslave.

Musik

Musikverdenen sørger efter Chris Cornells død

Den verdenskendte musiker fra Soundgarden blev blot 52 år gammel.

Musik

Nyheden om Soundgardens frontmand Chris Cornells død i en alder af 52 år kom som et chok i går.

En lang række kolleger hylder den anerkendte sanger på de sociale medier - heriblandt Aerosmiths sanger Steven Tyler, Elton John, Jimmy Page fra Led Zeppelin, Lenny Kravitz, det tidligere Red Hot Chili Peppers-medlem Dave Navarro, Courtney Love og mange flere.

Chris Cornell......

Et opslag delt af Lenny Kravitz (@lennykravitz) den

Goodbye darling boy . Please say hi to all my loved ones . I cried for you today . Rip .

Et opslag delt af Courtney Love Cobain (@courtneylove) den

Chris Cornells død blev beskrevet som 'pludselig og uventet' af hans talsmand i går, og retsmedicinere har nu fastslået, at Cornell tog sit eget liv.

Cornell havde det borgerlige navn Christopher John Boyle. Han spillede i Soundgarden i 1980'erne og 1990'erne, og i 00'erne spillede han i bandet Audioslave.

I 2010 var han igen med, da Soundgarden blev gendannet.

I en pressemeddelelse, der er sendt til nyhedsbureauet AP tidligere i går, oplyste talsmanden for familien, at Chris Cornells død var 'pludselig og uventet'.

Hittede med 'Black Hole Sun'

Rockmusikeren har blandt andet hittet med singlen 'Black Hole Sun', som blev udgivet med bandet Soundgarden i 1994. Hittet vandt en Grammy for bedste hård-rock-præstation.

Sangen blev udgivet på Soundgardens fjerde album. På pladen var også en anden grammy-vinder i form af 'Spoonman', der tog den prestigefulde pris i kategorien bedste metalpræstation.

Efter 13 år og fem cd'er gik medlemmerne i Soundgarden hver til sit i 1997, og Chris Cornell kastede sig ud i en solokarriere.

Det førte til albummet 'Euphoria Morning', men midt i skriveprocessen til sit andet soloalbum fik Cornell et tilbud, han ikke kunne sig nej til.

Sammen med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk dannede han bandet Audioslave i 2001. Det kastede tre plader af sig, inden ægteskabet gik i opløsning i 2007, hvor Cornell forlod bandet på grund af musikalske uoverensstemmelser.

Dernæst fulgte yderligere to soloalbums fra Cornell, men gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. Soundgarden blev gendannet, og i 2012 udkom bandets seneste plade 'King Animal'.

Chris Cornell er opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin kone, Vicky Karayiannis.

ritzau/politiken.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce