Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Arkivfoto: Finn Frandsen

Da Volbeat for nylig gav koncert i Aaarhus, blev de også boykottet af den danske anmelderstand. Her ses forsanger Michael Poulsen ved en koncert i København i 2017.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken og andre danske medier boykotter Volbeat ... igen

En lang række danske medier kommer ikke til at anmelde Volbeats nye album, fordi metal-bandet nægter at sende presseeksemplarer ud til Ekstra Bladet og mediet Devilution.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Volbeat er Danmarks ubestridt største metal-band. Det sås for eksempel, da de i juni fyldte hele Ceres Park i Aarhus til en stadionkoncert.

Men den blev ikke anmeldt af en lang række danske medier, der boykottede koncerten. Det gjorde de, fordi Volbeat for anden gang – første gang var i 2017 til en koncert i Telia Parken i 2017 – havde nægtet at give akkreditering til medierne Ekstra Bladet og Devilution.

De samme to medier er nu blevet nægtet et eksemplar af Volbeats nye plade, ’Rewind, Replay, Rebound’, der udkommer fredag.

Derfor har en række danske medier, herunder Ekstra Bladet, Devilution, Berlingske, Politiken, Information, Jyllands-Posten, Gaffa og Poplish, nægtet at anmelde bandets nye album.

Solidaritet mellem medier

I et brev underskrevet af Devilution-journalist Jon Albjerg Ravnholt forklarer han, at de nu »udvider den musketered, vi indgik med de danske dagblade i forbindelse med Volbeats koncert i Telia Parken i 2017, til også at gælde for Volbeats pladeudgivelser«.

Nærværende avis har en anmeldelse af albummet klar, men den kommer hverken på papir eller net i solidaritet med de udelukkede medier. I en mail fra ferielandet forklarer Politikens musikredaktør, Simon Lund, hvorfor:

»Hvis Volbeat vil satse på direkte kontakt til deres fans ved ikke at sende deres album ud til anmeldelse på forhånd, er det naturligvis deres ret. Men når de vælger kun at sende albummet til nogle medier og fravælger andre, så forsøger de både at styre medierne, ligesom de skævvrider anmeldernes arbejdsvilkår. Det kan vi ikke gå med til. Og vi mener stadig, at anmeldelsen er en så væsentlig del af den offentlige samtale, at den er værd at stå sammen om«, skriver Simon Lund.

Volbeat har endnu ikke givet en begrundelse for, hvorfor de boykotter Ekstra Bladet og Devilution.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden