0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Morten Overgaard
Foto: Morten Overgaard

Der var flere udenfor end inde i teltet, da Björk sendte emotionelle trykbølger gennem klubmusikken på Roskilde Festivals DeeDay-scene i 1994.

Det var den nat, Roskilde Festival forvandlede sig for altid

Alle årgange af festivalgæster har deres ungdoms store Roskilde-år, hvor de finder den paradisiske tilstand, skriver Simon Lund i dette essay. I 1990’erne voksede Roskilde Festival, musikalsk og internationalt. Den blev til en megabegivenhed, og den vågnede op af sin hippiedrøm og meldte sig ind i samtidens ungdomskultur, da Björk i 1994 gav sin første Roskilde-koncert. Det blev skelsættende.

FOR ABONNENTER

Mens tankerne langsomt faldt på plads i mit teltkogende hoved, kunne jeg godt erindre noget om, at jeg havde mast mig frem til en eller anden bod, der solgte billige smykker fra Goa, kulørte tørklæder og tingeltangel. Et sted i mylderet og mørket var det vist en gøglertype med snurret overskæg, der skød den lille pæl i mit øre.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.