ØRETÆVEINDBYDENDE. Martin Shkreli blev tilbage i 2015 flere gange af internettet udnævnt til at "være i besiddelse af det mest øretæveindbydende ansigt nogensinde".
Foto: Susan Walsh/AP

ØRETÆVEINDBYDENDE. Martin Shkreli blev tilbage i 2015 flere gange af internettet udnævnt til at "være i besiddelse af det mest øretæveindbydende ansigt nogensinde".

Musik

Forhadt rigmand frigiver hemmelig Beatles og Wu-Tang Clan-musik

Et sandt skatkammer af uudgivet musik står til at blive frigivet, efter den forhadte medicin-rigmand Martin Shkreli tabte væddemål om valget.

Musik

Er det ikke ved at være på tide, at 2Pac kommer med noget ny musik?

Eller Beatles? Dem har man ikke hørt fra længe.

Og var der ikke også noget med et hemmeligt Wu-Tang Clan album, der kun blev lavet i ét eksemplar?

Martin Shkreli, tidligere chef for medicinalfirmaet Turing Pharmaceuitcals, blev hele verdens hadeobjekt nummer ét, da han tilbage i 2015 var med til få prisen på et livsvigtigt aids-medikament til at fare mod himlen, da hans firma havde købt rettighederne til det og uden at blinke satten prisen op fra 13 dollars til 750 dollars.

I sin fritid er han ivrig samler af sjælden musik, og han agter nu at indfri det løfte, som han gav på sin Twitterprofil i slutningen af oktober: At hvis Trump vandt præsidentvalget, ville han frigive hele sin samling.

Taylor Swift kunne have været eneste lytter

I december sidste år vakte det opsigt, da Shkreli købte hiphop-gruppen Wu-Tang Clans nyeste album, 'Once Upon a Time in Shaolin', for den nette sum af to millioner dollars, eller godt 13.5 millioner kroner.

Det var det absolut eneste eksemplar af albummet, og med i handlen var også alle rettigheder til, hvornår - hvis overhovedet - at musikken skulle spilles.

Den ville altså ikke blive frigivet andre steder eller spillet i radioen.

Shkreli er, efter at hans medicinalfirma-karriere løb ud i sandet, blevet lidt af et kuriosum på internettet, hvor han mere eller mindre rablende lægger timelange videoer af sig selv op, mens han sidder og tjekker nyheder på nettet, eller står og træner til stor morskab for internettet.

Det var derfor med selvtilfreds skadefryd, at han bekendtgjorde, at han ikke umiddelbart havde i sinde at dele sin nyindkøbte musik med nogen. Og dog.

»Hvis Taylor Swift kommer forbi, kan det da godt være, jeg sætter det på«, sagde han dengang.

Et skatkammer af musik

Hans samling, der efter sigende indeholder uudgivede numre med Beatles, 2Pac, Nirvana, Radiohead og Jimi Hendrix frigives nu sammen med det eftertragtede Wu-Tang Clan-album.

Ifølge Shkreli selv er planen, at materialet drypvist bliver lækket til internettet over en længere periode.

Han har dog allerede spillet flere numre fra Wu-Tang Clans 'Once Upon a Time in Shaolin' i sine videoer, der kan findes på hans Twitterprofil.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce