SKRIV: Er det ok at servere truet sushitun?

Alex Sushi holder fast i at have Bluefin tun på menuen. Er det ok?

Skriv

Danskerne spiser stadig foie gras, kaviar, ål og hajfinnesuppe, selv om etikken i det er diskutabel.

I København kan man også bestille frisk Bluefin tun, som er en sushifisk i den absolutte topklasse. Derfor er den eftertragtet i en sådan grad, at bestanden er truet.

Det har fået flertallet af københavnske sushirestauranter til at takke nej til den dyre fisk, men Alex Sushi holder fast.

LÆS ARTIKEL

Her leveres Bluefin tunen fra et australsk firma kaldet Clean Seas, som fanger fiskene i ung alder og feder dem op i indhegnede havområder. Det foregår efter de gældende kvoter og er ifølge firmaet med til at mindske risikoen for rovdrift på tunen. Derfor kalder de deres Bluefin tun for bæredygtig.

Men hverken WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace eller en række restauratører er enige i den betragtning. De mener, man bør boykotte al Bluefin tun, som optræder på en såkaldt 'red list' over kritisk truede dyrearter.

Hvad mener du? Er det ok at servere truet sushitun?

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce