pop. Det første af tre bind i serien 'Fifty shades of grey' udkommer på dansk i dag.
Foto: AP/AP

pop. Det første af tre bind i serien 'Fifty shades of grey' udkommer på dansk i dag.

Skriv

Anmelderne kan ikke forstå det: Hvorfor er I vilde med 'husmorporno'?

Det erotiske bogfænomen 'Fifty Shades of Grey' udkommer på dansk i dag.

Skriv

Sjældent har en så litterært set ubetydelig bogudgivelse fået så voldsom og verdensomspændende opmærksomhed, som den 49-årige hjemmegående husmor Erika Leonards (aka Snowqueen aka E. L. James) erotiske internetskriblerier omskrevet og samlet til romanserien 'Fifty Shades og Grey' har fået.

Erotiktørstende kvinder (og mænd?) verden over henter deres eksemplarer ned fra både nettet og boghandlernes hylder i så stort et omfang, at man kan forledes til at tro, at 'Fanny Hill', 'O's historie' og andre af genrens klassikere er skrevet forgæves.

De indtil videre tre bind af serien, som alle udkommer på dansk, handler kort fortalt om kvinden Anastasia Steele, som indleder et sadomasokistisk forhold til Christian Grey og side for side overskrider sine egne seksuelle grænser. Og trods romanernes påståede sproglige mangler står læserne både i sociale medier og diverse diskussionfora gerne ved, at de elsker det.

Den samlede anmelderstand tager sig til hovedet i forfærdelse over massernes dårlige smag, og kvinderetsforkæmpere vrider hænder i bekymning for, om årtiers kamp for frigørelse mon går tabt, når kvinder i soveværelser verden over underkaster sig mændenes dominans - eller i det mindste åbenbart fantaserer om at gøre det.

Politikens anmelder giver et hjerte:

Hvad er det, de ikke forstår?

Fortæl os det herunder, så vi kan fortælle det videre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden