Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Klassiker. Der udkommer for tiden mange »her-og-nu-krimier, der ender i et ukendt sommerhus«, siger Politikens krimianmelder Bo Tao Michaëlis. Han mener, at mængden af krimier for tiden indebærer, at »genren udhuler sig selv og sine signifikante litterære kvaliteter. Men hvem er jeg til at sige det,  hvis man har nogle gode timer med en flad svensk krimi?«, siger han.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Klassiker. Der udkommer for tiden mange »her-og-nu-krimier, der ender i et ukendt sommerhus«, siger Politikens krimianmelder Bo Tao Michaëlis. Han mener, at mængden af krimier for tiden indebærer, at »genren udhuler sig selv og sine signifikante litterære kvaliteter. Men hvem er jeg til at sige det, hvis man har nogle gode timer med en flad svensk krimi?«, siger han.

Skriv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SKRIV: Hvilken krimi er den bedste gennem tiderne?

En krimiklassiker har et spor af græsk tragedie, siger Politikens Bo Tao Michaëlis. Hvilke krimier er på din evigheds-top-tre?

Skriv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»For at en krimi kan være en klassiker, skal man kunne læse den igen, selv om man ved, hvem morderen er«, siger Bo Tao Michaëlis.

Politikens anmelder og krimiekspert giver nedenfor sit bud på alle tiders top-ti for krimier.

STEM

Den ældste krimi på listen er 82 år gammel, Dashiell Hammetts ’Malteserfalken’, og den yngste er ni, Ian Rankins ’Mørkemænd’.

»Det særlige kendetegn ved en krimiklassiker er, at den skal handle om noget, der er større end livet. Den skal have et spor af græsk tragedie. Den må ikke bare være en historie, der afsluttes, og så går vi videre«, siger Bo Tao Michaëlis.

GUIDE

»Den skal have dybde, den skal berøre livets meningsløshed eller mening. Vi skal fornemme den latente diskussion om forbrydelse og straf, den slags perspektiveringer«, siger han.

Der er ikke nogen danske krimier på hans evigheds-top-ti. Henning Mortensens ’Den femte årstid’ (2004) og Anders Bodelsens ’Den åbne dør’ (1997) er de to, der kommer tættest på optagelse.

Hjælp os med at kåre de bedste krimier på Bo Tao Michaëlis’ liste. Du kan stemme på tre af bøgerne.

Og skriv nederst i kommentarfeltet, hvilke tre krimier der er på din egen, personlige favoritliste og hvorfor.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden