Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Oprigtighed. Ghostbusters er en ægte fanservice og er bestemt lavet med kærlighed til firser-ophavet.
Foto: PR

Oprigtighed. Ghostbusters er en ægte fanservice og er bestemt lavet med kærlighed til firser-ophavet.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ghostbusters

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Format: IOS platforme, Ipad, Iphone, Ipod
Udvikler: Beeline Interaktive
Udgiver: Capcom

Har man fulgt med på diverse filmsites, så ved man, at der længe har været sejlivede rygter om en tredje Ghostbusters film – endda med store dele af den oprindelige skuespillerbesætning, men som tiden går, og vi bestemt ikke bliver yngre, så bliver det mere og mere svært at tro på disse rygter.

Måske alle Ghostbustersfans bare skal acceptere, at det er på andre platforme og i andre medier, at spøgelsesjægerne fra firserne skal leve videre. Der udgives allerede et par Ghostbusters-tegneserier, og spillet fra 2009 til XBOX360 og PS3 var en hæderlig hyldest til fordums tider. Nu er det dog på tablets og smartphones at slaget skal stå mod de evindelige horder fra hinsides graven.

En ægte spøgelsesjæger Spilmekanikken er skræddersyet berøringsstyreformen, da du ved tryk på skærmen navigerer dine Ghostsbusters rundt, mens de bliver angrebet af gespenster. Real time strategi er vejen frem, da hver enkelt spøgelsesjæger har særlige evner, som de opgraderer i løbet af spillet.

Der er således et rollespilselement, da du også skal erhverve nye jægere og sammensætte dit helt eget hold til hver enkelt opgave. Via et interaktiv kort har du udsyn over New York, der nok engang hjemsøges fra kælder til kvist, og det er din opgave at rense ud mod stadig stærkere og fælere spøgelser til tonerne af den velkendte Ray Parker Jr. temasang. Stil og stemning er så gennemført firser Ghostbusters, som man kunne ønske sig. Stort plus.

Flere mikrobetalinger
Lige som He-Man spillet, så lider Ghostbusters desværre også under de såkaldte mikrobetalinger, for alle opgraderingerne får du nemlig fingre i meget hurtigere og nemmere, hvis du griber til egen lomme og betaler. Kedelig trend, der kun vokser og vokser for tiden.

Bevares, du kan også lade være og bare spille uden at købe ekstra lir, men når det f.eks. tager 29 minutter at opgradere et våben i modsætning til at få det ordnet lige nu og her, så ved jeg også godt, hvad min og rigtig mange andres tålmodighed strækker til – lige ned i tegnebogen og tilbage igen.

Skal prøves af fans

Ghostbusters er en ægte fanservice og er bestemt lavet med kærlighed til firser-ophavet. Som ”gratis” spil til Iphones, Ipads og Ipods skal det bestemt hentes ned og prøves, så er spørgsmålet bare, om du kan modstå fristelsen for at gå amok i mikrobetalinger, for der er stor fare for, at dit betalingskort hjemsøges igen og igen. Så er du advaret, og i et sådant tilfælde er det trods alt nok klogere at ringe til sin bankrådgiver end de kære spøgelsesjægere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden