Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Wide
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rikke Villadsen er fri til at lade dansende bjørne komme ud af brystet

Wide
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken har bedt fire markante danske tegneserietegnere på en enkelt 'side' at vise, hvem de er som tegnere. Her er bidraget fra Rikke Villadsen.

Læs interview med Rikke Villadsen her og se hele tegneserien i fuld skærm her .

Da Rikke Villadsen blev bedt om at tegne for Politiken, lød opgaven på at frembringe noget, der både skulle vise, hvem hun er som kunstner, og hvad der er så spektakulært ved det tegnede medie.

Hun strøg hen i sin bogreol og gik på jagt efter nogle ord, der kunne sige noget om at frembringe. Dem fandt hun hos den afdøde forfatter Henrik Bjelke, der i et af sine essays skriver om, hvordan kunstneren frembringer.

Sådan foregår det tit, når Rikke Villadsen går i gang med et nyt projekt. Hun kalder sin kunst for en samtale mellem sig selv og noget andet, og det andet kan være alt fra en forfatter, til et standpunkt eller en kliche. Og så »tyvstjæler« hun, når hun finder det, der inspirerer, fortæller hun i et interview i Politiken.

»Jeg talte med en skuespiller, der sagde, at det måtte være fantastisk ikke altid at skulle tale om, hvad der er muligt, og hvad der er råd til, som de gør på scenen og på tv. Flyvemaskinen er uden for budget, men når man arbejder med billeder, så kan man sprænge alle de rammer - og lade dansende bjørne og multimusikanter komme ud af et hul i brystet«, siger Rikke Villadsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden