At give deltageren indsigt i de stilistiske, retoriske og indholdsmæssige virkemidler, der virker i debatindlæg, kronikker, essays, blogindlæg mv. Målet er at give konkrete analytiske og håndværksmæssige færdigheder, der kan bruges i gymnasiets danskundervisning indenfor genrerne kronik og essay.
Indhold
Hvad er det, stærke debattører gør, når de skriver argumenterende artikler som debatindlæg, kronikker, essays, blogindlæg mv.? Hvilke stilistiske, retoriske og indholdsmæssige virkemidler bruger de til at sætte dagsordener? Og hvad kan vi lære af dem? Dét er i fokus på kurset, hvor opinionsredaktør Per Michael Jespersen vil tage afsæt i debatartikler og i egne erfaringer fra maskinrummet på Politikens debatredaktion.
Kurset giver deltageren indsigt i, hvad der virker, og hvad der ikke virker i argumenterende tekster. Vi ser på fokus, struktur, det lettilgængelige sprog, det levende sprog, den originale og interessante pointe, vekselvirkningen mellem abstrakt og konkret, den personlige stemme og den lødige argumentation. Det hele munder ud i en overskuelig tjekliste.
kurser@pol.dk
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind