Grønlandshajen er verdens ældste hvirveldyr, og den ældste er sin slags er med stor sandsynlighed 390 år gammel.
Foto: Julius Nielsen

Grønlandshajen er verdens ældste hvirveldyr, og den ældste er sin slags er med stor sandsynlighed 390 år gammel.

Live

Jagten på grønlandshajen

'Havbogen' om den grønlandske kæmpehaj blev i april lovprist i Politiken med seks hjerter. Her kan du høre, hvordan det lød, da forfatteren bag bogen, Morten Strøksnes, gæstede Pressen i Politikens Hus for at tale med videnskabsredaktør Lasse Foghsgaard og forsker Julius Nielsen om den ældgamle dræberhaj.

Live

To mænd i en lille båd på de store dybder ved Lofoten. Et monster i havet under dem. Den sagnomspundne grønlandske kæmpehaj, der måler op til otte meter, vejer mere end et ton – og kan blive 500 år.

Sådan lyder en teaser til ’Havbogen’ af Morten Strøksnes, der udkom i foråret. Senere samme forår kunne vi i Politiken læse den blog, som den danske forsker Julius Nielsen skrev direkte fra de arktiske fjorde, hvor han var en del af en ekspedition, der skulle fange grønlandshajer, sætte satellitsendere på dem og sætte dem fri igen. Målet var at blive klogere på de mystiske hajers færden i det iskolde dyb.

Hør Morten Strøksnes og Julius Nielsen i samtale med Politikens videnskabsredaktør Lasse Foghsgaard i denne Politiken Live Podcast, dedikeret til den mystiske grønlandshaj og de mange spørgsmål og myter, der knytter sig til den.

Medvirkende: Lasse Foghsgaard, Morten Strøksnes og Julius Nielsen

I podcast-redaktionen: Silke Fensman og Marie Andersen

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce