Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P

Bliv elev på Politikens Debattør- og kritikerskole

Er du debatlysten, og brænder du for at deltage i den offentlige debat? Så søg ind på Debattør- og kritikerskolen i Aarhus i foråret 2020 senest 13. december.

Scroll ned og bliv klogere

 • Hvad er Politikens Debattør- og kritikerskole?

  Et forløb for debatlystne og samfundsengagerede unge. Skolen klæder dig på til selv at deltage i den offentlige debat, og du bliver bedre til at forholde dig kritisk og kvalificeret til andre, der deltager i debatten.


  Debattør- og kritikerskolen løber hvert efterår i København og hvert forår i Aarhus.

  Din ansøgning til forårets forløb i Aarhus skal sendes til kritikerskolen@pol.dk senest onsdag d. 13. december 2020 kl. 12.00. Læs mere om, hvad din ansøgning skal indeholde, i bunden af denne side.

  Hvem kan søge ind?

  Alle unge mellem 18-30 år kan søge ind. Dit uddannelsesniveau er underordnet – du skal bare have lyst til at lære, være engageret i samfundet omkring dig og brænde for at være med til at sætte en dagsorden.

  Det er afgørende, at du sætter tid af til at engagere dig i forløbet og deltage aktivt i både inspirationsaftner, feedbackmøderne, kurser og opgaveskrivning.


  Hvad består skolen af?

  • Inspirationsaftener: 6 mandage fra kl. 17-20. Her mødes alle deltagere til interviews og debat med landets bedste samfundsdebattører.


  • Skrivekursus: En hel hverdag fra kl. 10-17. Kursus i at skrive lettilgængeligt, klart og levende og at sætte dagsordener.


  • Kursus i mundtlig debat: En hel dag med kursus i mundtlig debat fra kl. 10-17. Du får retoriske redskaber til at argumentere for dine budskaber og formidle dem klart og præcist.


  • Opgaver: Som en del af forløbet skal du øve dig i at skrive debatindlæg. Der er fire skriveopgaver i alt i forløbet.


  • Feedbackmøder: 6 mandage- når vi ikke mødes til inspirationsaftnerne, mødes du med din feedbackgruppe og jeres træner, og I giver feedback på hinandens opgaver, inden de sendes ind til Politiken.

  Hvor og hvornår?

  Fra starten af februar til slutningen af april 2020 i Aarhus. Første gang er mandag 3. februar 2020 og herefter hver mandag frem til 20. april.

  Hvad koster det at være med?
  Prisen er 1.950 kr. For det får du undervisning af Politikens skribenter og undervisere, forplejning til arrangementerne, undervisningsmaterialer og et abonnement på Politikens e-avis i de tre måneder, forløbet varer.

 • Hvordan søger jeg?

  Send os en motiveret ansøgning, hvor du fortæller os, hvorfor vi netop skal vælge dig. Fortæl os, hvem du er, og hvilke sager du brænder for.

  Din ansøgning til forårets forløb i Aarhus skal sendes til kritikerskolen@pol.dk senest fredag d. 13. december 2019 kl. 12.00. Den motiverede ansøgning må fylde 500 ord (maks én A4-side). Vedlæg derudover et målrettet CV med relevante informationer om uddannelse, praktisk erfaring og din alder samt info om, hvor du har læst/hørt om Kritikerskolen - og send ansøgning og CV som ét samlet dokument. Vi udvælger deltagerne til forårets forløb senest 20. december, og du får svar på mail. Vi glæder os til at høre fra dig.

  Hvad siger tidligere elever?


  “Jeg har lært utrolig meget. Det mundtlige- og skriftlige kursus var meget givende, og jeg er blevet en bedre debattør. Jeg tør at være med i en debat – det skræmmer mig ikke, fordi jeg ved, hvilke redskaber jeg skal bruge. Jeg kan kalde en stråmand ud og meget mere. Jeg har lært at være mere modig.”

  (Elev, forår 2019)


  “Jeg har fået konkrete, retoriske redskaber både mundtligt og skriftligt og forstået vigtigheden af at være konkret og klar i sit sprog, så læseren forstår det, man skriver, på den rigtige måde og ikke misser eller misforstår pointerne. Og så har jeg lært meget om FOKUS, fokus, fokus!”

  (Elev, forår 2019)


  “Jeg har udviklet mig meget! Jeg er blevet dygtigere mundtligt og skriftligt og har fået større tiltro til egen kunnen og fremtid. Derudover har det været inspirerende at møde så mange forskellige politiske holdninger i saglige debatter.”

  (Elev, forår 2019)

  Vil du vide mere?

  Se videoen til venstre, og bliv klogere på, hvad Kritikerskolen er.

  Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte projektleder Caroline Bjerre-Bertelsen på caroline.b.bertelsen@pol.dk eller tlf. 26 28 67 37

  Du kan læse nogle af de artikler, tidligere elever har skrevet på Politiken.

  FacebookInstagram

  Læs mere

  Annonce

  For abonnenter

  Annonce

  Podcasts

  • Lars Krabbe

   Du lytter til Politiken

   Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
   Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

   Henter…

   ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

   Du lytter til Politiken

   Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
   Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

   Henter…

   ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

   Du lytter til Politiken

   Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
   Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

   Henter…

   ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

  Forsiden