Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
P

Hvad er Politikens Kunstkritikerskole?


Kunstkritikerskolen er et talentudviklingsforløb for dig mellem 20-35 år, som ønsker at kvalificere dine evner som anmelder.

Skolen klæder dig på til at anmelde scene- og billedkunst gennem undervisning, oplæg, skriveøvelser og feedback fra erfarne anmeldere. Kunstkritikerskolen forløber i foråret 2019 i København.

Din ansøgning til forårets forløb skal sendes til kunstkritikerskolen@pol.dk senest d. 13. januar 2019 kl. 23.59. Læs mere om, hvad din ansøgning skal indeholde, i bunden af denne side.

Hvem kan søge ind?


Måske har du skrevet anmeldelser før frivilligt eller professionelt eller også har du bare en glødende passion for billedkunst eller scenekunst, gerne begge dele. Vi forventer ikke, at du kan opremse samtlige impressionistiske malere i alfabetisk rækkefølge eller kan citere Shakespeare, når vi vækker dig midt om natten. Men vis os gerne i din ansøgning, at du har kendskab til billedkunst og/eller scenekunst. Du skal være mellem 20 og 35 år for at blive optaget på Kunstkritikerskolen.

Hvad består skolen af?


 • Inspirationsaftener: Seks onsdage fra kl. 17-20. Her mødes alle deltagere til undervisning, interviews, oplæg og øvelser med kritikere, museumsdirektører, redaktører, dramatikere og mange flere.
 • Skrivekursus: En hel hverdag fra kl. 10-17. Kursus i at skrive lettilgængelig, klar og levende kritik.
 • Undervisning i analyse og fortolkning.
 • Mulighed for podcast-kursus.
 • Opgaver: Som en del af forløbet skal du øve dig i at skrive anmeldelser. Der er fem opgaver i alt i forløbet.
 • Feedbackmøder: Seks onsdage - når vi ikke mødes til inspirationsaftnerne, mødes du med din feedbackgruppe og jeres vejleder, og I giver feedback på hinandens opgaver, inden de sendes ind til Politiken. Vejlederen er en erfaren anmelder.

Hvor og hvornår?


Første gang er 27. februar 2019 og herefter hver onsdag frem til slutningen af maj med pause i påskeferien. Kurset foregår i København.

Hvad koster det at være med?


Prisen er 799 kr. For det får du undervisning af Politikens skribenter og undervisere, forplejning til inspirationsaftenerne, undervisningsmaterialer og et abonnement på Politikens e-avis i de tre måneder, forløbet varer.

Hvordan søger jeg?


Hvis Kunstkritikerskolen lyder som noget for dig, så send os en motiveret ansøgning, hvor du fortæller os, hvorfor vi skal vælge netop dig. Fortæl os om, hvem du er, om din erfaring med kritikgenren, og hvad der optager dig inden for billedkunst og scenekunst.

Vedlæg eller henvis gerne til anmeldelser, du tidligere har skrevet. Din ansøgning til forårets forløb skal sendes til kunstkritikerskolen@pol.dk senest søndag d. 13. januar 2019 kl. 23.59. Den motiverede ansøgning må fylde maks én A4-side.

Vedlæg også et målrettet CV med relevante informationer om uddannelse, praktisk erfaring og din alder. Skriv i din ansøgning, hvor du har hørt om Kunstkritikerskolen. Vi udvælger deltagerne til forårets forløb senest 25. januar 2019, og du får svar på mail.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 • Vil du vide mere?


  Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte projektleder Marie Andersen på marie.andersen@pol.dk eller tlf. 53 74 08 53. Du kan læse nogle af de anmeldelser, tidligere elever har skrevet på Politiken. Politikens Kunstkritikerskole er støttet af Bikubenfonden  Læs mere

  Annonce

  For abonnenter

  Annonce

  Podcasts

  • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

   På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

  • Du lytter til Politiken

   Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
   Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

   Henter…

   For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

   Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
   Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

   Henter…

   Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  Forsiden

  Annonce