0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken Live: Kom til True Crime-aften i PRESSEN

Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Natten til den 7. april 1990 opstod der brand på passagerfærgen Scandinavian Star, mens skibet var på vej fra Oslo til Frederikshavn med 482 besætningsmedlemmer og passagerer ombord.

I løbet af det næste døgn opstod flere brande. 159 mennesker mistede livet - heriblandt 28 børn og unge. Myndighederne fastslog, at hovedbranden var påsat, men i dag – 30 år efter - er sagen stadig Skandinaviens største uløste kriminalgåde i nyere tid.

Politikens journalist Lars Halskov har fulgt historien intensivt i avisen og har også udgivet en bog om katastrofen. Nu står han sammen med dokumentarinstruktør Mikala Krogh og manusforfatter Nikolaj Scherfig bag den nordiske tv-dokumentarserie ’Scandinavian Star’, der herhjemme sendes på DR. Og i en ny podcastserie i seks dele på politiken.dk tager Lars Halskov via personberetninger os med gennem katastrofenatten og de mange efterforskningsspor, som trækker tråde ind i eftertiden.

Denne aften i PRESSEN inviteres du med bag om historien med Lars Halskov og Mikala Krogh i en sag, der også handler om tvivlsomme forretningsmetoder, elendige sikkerhedsforhold og myndighedssvigt. Politikens graverjournalist John Hansen stiller de spørgsmål, man som borger i en retsstat vil have svar på: hvordan kunne det ske? Hvorfor er sagen uopklaret? Hvem har ansvaret for det mangelfulde opklaringsarbejde?

Dato og tidspunkt: Tirsdag 24. marts kl. 17:00

Sted: PRESSEN, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V

Priser: Pluspris 90 + Ikke-abonnent 165

Læs mere og køb billet på politikenbillet.dk/61419/Scandinavian_Star_-_Live

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter