0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansker står bag en af verdens dyreste vine

Det er Peter Sisseck, der producerer den spanske rødvin Pingus til op til 10.000 kroner for én flaske.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

LÆS ARTIKEL

For Sissecks spanske vin er indiskutabelt af en sjældent høj kvalitet. Det skaber man blandt andet ved at være i tæt, tæt kontakt med sine marker og betragte naturen som en samarbejdspartner med en stærk vilje. Man skal være villig til – med håndkraft – at skære alle de skud og senere de druer væk, der ikke udvikler sig tilfredsstillende, om det så er halvdelen eller mere. Og derefter lader man stort set vinen passe sig selv.

Men historien om Pingus handler også om en mand, der turde sætte sit job på en stor vingård på spil og satse på sin egen lille, hemmelige vinproduktion. For at se, om han kunne lave den optimale vin, men også for at sikre, at hans familie havde noget at leve af.

Tidlig vækkelse
Den unge Peter Sisseck var mere begejstret for skoven end for skolen. Men det med at leve af naturen virkede ikke særlig realistisk, før han som 14-årig tog på besøg hos sin onkel Peter Vinding-Diers, der efter flere år i den sydafrikanske vinbranche var returneret til Europa med familien og havde slået sig ned på en vingård i Bordeaux.

»Hos min onkel faldt tingene på plads. Vin er også som små træer«, fortæller Peter Sisseck med et smil.

»Vindyrkere får hele processen med. Det er ikke som traditionelle landmænd, der dyrker nogle planter, men ikke laver det endelige produkt. Så får man ofte et distanceret forhold til det, som forbrugerne mere eller mindre frivilligt kaster i halsen. Der er vin anderledes – når du står med flasken, har du et konkret bevis på, om du har gjort det godt eller dårligt«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter