0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Derfor deler koriander vandene

Måske er du genetisk kodet til ikke at kunne lide denne krydderurt fra især det asiatiske køkken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Smagen af sæbe, støv og mug hører til de negative oplevelser, som mange mennesker forbinder med koriander.

Andre elsker krydderurten, der er synonym med asiatisk mad.

Nu har genforskere fra firmaet 23andMe i Californien fundet frem til, at der efter alt at dømme er en genetisk forklaring på, hvorfor så mange mennesker elsker at hade koriander.

9 procent kan ikke lide det
En del bidrager endda til bloggen ihatecilantro.com med alt fra små sure opstød til haikudigte.

23andMe er et amerikansk firma, som har specialiseret sig i at afdække folks arvemasse mod betaling, og forskerne spurgte næsten 25.000 mennesker om deres oplevelse af koriander.

OPSKRIFTER MED KORIANDER , , ,

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter