0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mexicansk gadekøkken er blandt byens bedste i prisklassen

Trods enkelte svipsere imponerer kælderrestauranten Barburrito til prisen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

mexicool. Stemningen er afslappet og appetizerne fremragende. Men de vabelplasteragtige tacoer trækker ned på Barburrito i Skindergade.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Smagen af Mexico var en stribe salt med tequila i Jomfru Ane Gade, før jeg første gang spiste en rigtig taco. Den kostede kun 1 dollar på en mexicansk grillbar i New York tilbage i 1997, og jeg kan stadig huske, hvor godt den smagte.

Kommenkrydret kyllingekød, en frisk, syrlig guacamole og en skarp dusk koriander. Enkel, men påtrængende. Frisk krydret og dyb i smagen. Flabet og imødekommende på samme tid.

Præfabrikerede fladbrød
Halvdelen af glæden ved en taco er indpakningen, tortillaen. Majsbrødet smager dybt, sødligt og let brændt fra grillspor og svedne kanter, men det oplever man sjældent herhjemme, hvor de fleste tortillas er præfabrikerede hvedefladbrød uden smag.

Også hos Barburrito, som sidste år rykkede ind i kælderlokalerne under Tattoo Salonen i Skindergade med det erklærede mål at skabe et mexicansk gadekøkken med urban puls. Sådan som man finder det i New York og andre amerikanske storbyer.

Vi bestilte seks tacoer hver for at prøve hele kortet, og allerede da skærebrættet kom ind med tolv små ufoer, kunne vi se, at der var tale om de alt for tynde og blege cirkler, man hiver direkte fra plastikvakuum og ud på panden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter