0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Feteret michelinkok ramte bunden og blev genfødt ved Vesterhavet

Paul Cunningham har genfundet sin ro og anarkistiske livsglæde i Vestjylland.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Magnus Holm
Foto: Magnus Holm
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Paul Cunningham, feteret og fejret michelinkok på The Paul, Danmarks gladeste brite, ligger i påsken 2011 i en hospitalsseng på Holbæk Sygehus.

Hans krop får væske fra et drop. Hans blodbaner er fyldt med penicillin. Han kan ikke løfte sin højre arm. Det føles som at være blevet skudt.

»Jeg er en mand på over 100 kilo, men jeg er gået i gulvet som et barn. Jeg har et infektionstal på 160. Normalt burde det være otte. Lægerne siger til mig, at jeg har en mikroblodprop i skulderen. Jeg er 43. Jeg er for ung til at få blodpropper. Jeg gider ikke sidde i en fucking kørestol«.

Cunningham, tidligere chef for The Paul i Tivoli, er i gang med at forklare, hvorfor han for et år siden stod af ræset med at servere michelinmad til kendisser og kongelige og hele verdens journalistgarde i København, mens han vrider sine bukseben for vand og skifter skjorte ved bagsmækken af sin bil.

Det skal signalere, hvordan Paul Cunningham efter at være gået ned med stress i det pulserende København er blevet genfødt og nu står op af det jyske hav som en anden gastronomisk Poseidon. Det er i virkeligheden ikke en særlig god idé. Men det er sjovt. Og Paul er kendt for at være med på den værste, når det handler om at få et godt billede.

Paul Cunningham hiver et par tørre sandaler af bagagebæreren og stikker fødderne i dem. Han fortsætter:

»Jeg må ikke bruge elektroniske apparater på stuen, så for første gang – første gang – i min professionelle karriere er mobiltelefonen og computer slukket på en og samme tid. Jeg har tid til at tænke, at jeg overhovedet ikke er glad. At jeg aldrig har været på rigtig ferie med mine børn«, siger han.

»Da jeg så kommer tilbage efter at have været syg i fem uger, får jeg et møde med direktionen af Tivoli, der siger velkommen tilbage. Og for resten: Vi vil gerne have, at du holder The Paul åbent en ekstra dag, og at du kører selskaber på den syvende dag. Så siger jeg: Vil du slå mig ihjel, er det det, det går ud på?«, siger han.

»Så var jeg færdig i Tivoli«.



Kastede op af glæde
Vi bevæger os over parkeringspladsen og ind ad køkkendøren til Henne Kirkeby Kro, Paul Cunninghams nye arbejdssted ved Vesterhavet, 317 kilometer fra København.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter