0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det er nu, du skal i gang med rommen: Sådan laver du julekagen, der (måske) varer lige til påske

... hvis man ellers kan holde fingrene fra den. For den 2,7 kilo tunge kage er spækket med de smækreste bær og frugter og druknet i rom – og så får den juleenglene til at synge.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marie Holm
Foto: Marie Holm

På sine rejser rundt i blandt andet Spanien, Italien og Frankrig finder Marie Holm små sukkersirupspumpede frugtjuveler, som hun tager med hjem til sin julekage.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hver jul er jeg hende, der bevæger sig rundt i byen med en laber Yvonne Koné-clutch i den ene hånd og en tung Tupperware med hank i den anden. Den uskønne turkis plastikbeholder står i slående kontrast til den sorte designerlædertaske, men den er ganske og aldeles nødvendig, for i den gemmer sig Den Store Julekage, som jeg slæber med mig allevegne, hvor jeg er budt til gilde i julemåneden.

Kagen vejer det samme som et ikke alt for korpulent spædbarn, for den er af den romdruknede, frugtpumpede og marcipan- og icingindpakkede slags og skal derfor indtages i meget tynde skiver, gerne mens man henslænger sit festklædte legeme i en engelsk chesterfieldsofa og skåler med madeira i krystalglas.

Det er en kage, der mest af alt minder om et stykke tantet og meget engelsk konfekt. Og en kage, der skal deles med andre, hvis man vil gøre sig håb om at komme igennem den, inden julen er forbi.

Jeg kan stadig huske den første gang, jeg smagte sådan et stykke frugtkage. Jeg har vel været 14-15 år og var sammen med min far på besøg hos en veninde af familien, der havde sejlet på de syv verdenshave og taget en opskrift eller to med sig hjem på vejen. Deriblandt altså julekagen, som måske var engelsk, måske australsk.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter