0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hjemmelavet femkrydderi

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Stjerneanis er de smukke blomsterlignende stjerner, kanelbarken krøller sig sammen, fennikelfrøene er lyse, nellikerne er lange og mørkbrune, og de små røde og runde korn er sichuanpeber. Foto: Rune Pedersen

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Varm panden op, og rist sichuanpeber, stjerneanis, nelliker og fennikelfrø på tør pande, indtil de begynder at afgive duft. Stød krydderierne i en morter, en kaffekværn eller en foodprocessor, indtil du har et pulver.

Tilsæt kanel af en god kvalitet, bland det sammen, og opbevar blandingen i en lufttæt beholder. Blandingen skal være lidt skarp. Man kan tilsætte en halv spsk. kanel mere, hvis man vil have den sødligere.

Femkrydderi er især godt til and og gris, men klarer sig også fint med kylling og grøntsager.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter