0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Linsedeller med pesto og squash

Squash er en fantastisk grøntsag. Ud over at være sund kan den bruges til både kolde og varme retter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Linsedellerne får smag og dybde af bladselleri, svampe, hvidløg, valnødder og tomatpure og smager dejligt med frisk squashspaghetti.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Linsedeller
2 dl grønne linser
1 rød peberfrugt
4 bladselleri
100 g svampe
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie til stegning
100 g valnødder
4 spsk. havregryn
1 håndfuld frisk basilikum
2 spsk. tomatpure
salt og peber

Persillepesto
25 g persille
20 g parmesan
1 fed hvidløg
1/2-1 dl olivenolie
salt og peber

Tilbehør
2 squash (eller 400 g almindelig spaghetti/pasta)
revet parmesan
frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Kog linserne efter anvisning på pakken, og lad dem køle en smule af. Skær peberfrugt, selleri, svampe, løg og hvidløg i grove stykker, og svits det i olie på en pande i 10-15 minutter ved middelvarme, indtil det hele er blødt og gyldent.
  2. Kom grøntsager og linser i en foodprocessor sammen med valnødder, havregryn, basilikum, tomatpure, salt og peber, og blend til en ensartet fars. Smag til med salt og peber.
  3. Lad farsen hvile i ca. 15 minutter – form nu små boller ud af farsen med fugtige hænder, stil bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
  4. Blend ingredienserne til pesto sammen, og smag den til.
  5. Kør squash på en spiralizer til tynde strimler. Fordel det i fire skåle, og top med pesto og linsedeller. Pynt evt. med frisk basilikum og revet parmesan.

Tip: Squashen er kørt på en spiralizer og brugt som en slags spaghetti. Har du ikke en spiralizer, så skær squashen på et mandolinjern eller i tynde strimler med en kartoffelskræller eller julienneskræller – du kan naturligvis også servere retten med almindelig spaghetti.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter