0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Du kan ikke smage forskel: Vegetarisk tunsalat med syltede rødløg

Du kan sagtens lave en stor portion af ’tunsalaten’ og f.eks. bruge den i en sandwich. Jeg vil vove at påstå, at man næsten ikke kan smage forskel på den og en rigtig tunsalat. Ønsker du en vegansk udgave, så brug en vegansk mayonnaise.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Det er svært at smage forskel på denne ’tunsalat’, som er lavet på bl.a. kikærter, bladselleri og syltede agurker, og så en rigtig tunsalat lavet på fisk.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

’Tunsalat’
1 dåse kikærter
3-4 spsk. mayonnaise*
1 tsk. rødvinseddike
1 tsk. grov sennep
2 stængler bladselleri
2 spsk. syltede agurker
salt og peber

Syltede rødløg
1 rødløg
1/2 dl æblecidereddike
1/2 dl vand
1 tsk. salt
3-4 spsk. sukker
1 tsk. sorte peberkorn

Sådan gør du:

  1. Dræn kikærterne, og hæld dem i en foodprocessor sammen med mayo, rødvinseddike og sennep, og blend, til det har en rimelig fin konsistens, men stadig lidt tekstur. Hak bladsellerien og de syltede agurker fint, og vend begge dele i salaten – smag til med salt og peber.
  2. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Kom skiverne i et rent sylteglas. Hæld æblecidereddike og vand i en gryde, og tilsæt salt, sukker og peber. Giv det et kort opkog. Hæld lagen over løgene, læg låg på, og sæt glasset på køl, hvor det kan holde i cirka 14 dage.
  3. Du kan anrette tunsalaten på ristet rugbrød eller på ristet lyst brød. Pynt med syltede rødløg og eventuelt karse inden servering.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter