0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opskrifter: Jagten er gået ind

Det er sæson for vildt i køkkenet. Find inspiration her.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

Ombord. Lav retter som denne med vildtkød, der er i sæson netop nu.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da jeg selv bestod jagtprøven tilbage i maj, kunne man tilføje endnu et nummer til antallet af aktive, kvindelige jægere. Som dedikeret madnørd var det især muligheden for at komme tættere på vore fødevarekilder og tage ansvar for eget kødforbrug, der lå mig på sinde. Ud med uigennemsigtigheden og den dårlige samvittighed over dyrevelfærd eller mangel på samme i kødproduktionen og ind med masser af vild velsmag.

Heldigvis for resten af landets kvinder og mænd skal man hverken være jæger eller komme fra en jægerfamilie for at kunne sætte vildt på middagsbordet i jagtsæsonen, der så småt begyndte i september, og fra denne måneds begyndelse er i fuld galop. Hos fiskehandlere kan man ofte få fingrene i ferskt vildt høstet fra den danske naturs overskud, og også i supermarkeder kan man have heldet med sig.

Det er ikke svært at tilberede vildt i køkkenet, men man bør huske på, at der er tale om magert kød. Derfor bør man udvise forsigtighed, når man tilbereder en reel kødudskæring som brystfileter fra fuglevildt samt filet, ryg og mørbrad fra de firbenede dyr, da overtilberedning kan gøre kødet tørt og kedeligt.

Fjern også gerne hagl, hvor det er muligt uden at ødelægge kødstykkerne, og husk at bede eventuelle middagsgæster om at være opmærksomme på dem.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter