0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

James Price: Giv æblerne en tur i dessertland

James Price har et svagt punkt for æbledesserter. Få hans opskrifter her.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjort
Foto: Daniel Hjort

Æblefest. Lav lækre smagfulde kager med efterårets syrlige og søde æbler som James Price.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg er i virkeligheden ikke den store dessertmand. Har jeg valget mellem at spise en forret og en hovedret eller en hovedret og en dessert, vælger jeg ni gange ud af ti det første. Og er vi ude i tre retter, sker det ikke sjældent, at jeg fravælger desserten til fordel for ost.

LÆS ARTIKEL

Jeg har dog et svagt punkt, når det gælder desserter. Hvis der er æbler involveret, har jeg svært ved at takke nej. Og hvad er mere naturligt her i efteråret, hvor æblehøsten er i hus, end at kaste sig over nogle af de dejlige æbledesserter.

En af de skønneste er efter min mening den berømte tarte tatin, som tilskrives søstrene Stephanie og Caroline Tatin fra den lille by Lamotte-Beuvron i Frankrig. Ifølge overleveringen skulle den være blevet til ved en fejltagelse, og hvis det er tilfældet, er det en virkelig heldig fejltagelse.

Ideen med tærten er, at den bages ’på hovedet’ – det vil sige, at fyldet er nederst, og bunden er øverst. Det spændende øjeblik opstår, når tærten skal vendes ud på serveringsfadet, og æblerne helst skal være karamelliserede og blanke på overfladen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter