Jeg fik helt dårlig samvittighed ved læsningen af Naturkogebogen. For tænk engang på alle de naturens gratis glæder, jeg lader min næse gå forbi. Bogen opruller nemlig en sand sværm af vilde og gratis glæder, som man bare kan gå ud og hente i sin have eller høste ved en tur til skov og strand. Naturen er rig og ødsel, kan man læse ud af de to svenskeres bog.
De to forfattere er stolte af at vise os naturens uudtømmelige spisekammer. Og de er gode til det.
Som optakt til opskrifterne får læserne en sober gennemgang af, hvordan man behandler naturens gratis glæder, så vi mennesker får størst fornøjelse af dem - og naturen ikke lider skade.
Behandlingen af de forskellige svampe skildres ret nøje. Det er vigtigt, forstår man, at det, vi høster, ikke går til spilde, og at de plukkede svampe bevarer deres smag. Hver art kræver sin egen behandling. Det er ikke lige meget, om man blancherer sin svampehøst, om man afkoger svampene eller om man tørrer dem og laver svampemel. Hver ting til sin tid.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind