Jamie Olivers seneste kogebog, ’Superfood’, er super god. Nok er manden blevet 40, og nok er håret begyndt at gråne, men ideerne er stadig grønne. Og det kan godt være, at Jamies Oliver har sat snakketempoet en tand ned, men det flyder fortsat med gode opskrifter fra hans hånd.
Til ’Superfood’ har han været på rejse rundt i verden for at besøge de egne, hvor folk lever længe og lykkeligt. Resultatet er klart nok: Vil man leve sundt, og vil man leve længe – og har man råd til det – gælder det om at spise grønt og varieret. Det er f.eks. ikke nok at spise meget frugt eller grønt, hvis det er den samme slags frugt eller grønt hver dag.
Det samme gælder for kød og fisk. Hellere lidt, men varieret. Det er den grundidé, der præger ’Superfood’. Og i øvrigt præger alle Jamie Olivers nye opskrifter.
På vore breddegrader, hvor næsten alle arbejder uden for husets fire vægge, kan frokosten være et problem. Mange af os hader madpakker med deres indeklemte lugt af ost, æg og leverpostej. Så for os er Jamies Olivers transportable salater på glas en strålende og indbydende løsning.
Lav for eksempel hans britiske salat. Til den tager du et pænt stort syltetøjsglas. I bunden lægger du kogt perlebyg, derefter lagvis rå revet rødbede, et lille revet æble, 2 spsk. mager yoghurt, lidt olivenolie, 1 tsk. friskrevet peberrod, havsalt, peber, fyld glasset op med friske babyspinatblade, et par solmodne cherrytomater og 100 stegt magert oksekød skåret i strimler. Pynt øverst med et par stilke frisk estragon og fire knuste valnødder. Og voila, sæt det hele ind i køleskabet indtil din frokostpause.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her