Italiensk. Det kolde kødbræt bestod bl.a. ordinær parmaskinke og søvnig roastbeef. Til gengæld havde den hjemmelavede pasta perfekt bid.
Foto: Finn Frandsen

Italiensk. Det kolde kødbræt bestod bl.a. ordinær parmaskinke og søvnig roastbeef. Til gengæld havde den hjemmelavede pasta perfekt bid.

Restaurantanmeldelser

Smart italiener overbeviser ikke med kul-pasta og udkogt spinat

Nyåbnede Italian By Lantz famler i køkkenet, mens tjenerne famler med smartphones.

Restaurantanmeldelser

»Tak for drinks, morfar!«, lød det på lysende kronjysk fra en blond pige, der sammen med resten af familien var på besøg hos bedstefar i Hellerup.

Han havde valgt det nyåbnede Italian By Lantz som udestue, for her kan man samles om cocktails, hvis ikke man har lyst til at spise.

Men morfar så ikke helt tilfreds ud, da han betalte regningen. Det var ikke den hellerupske stil, som han lignede en, der var vant til. Italian By Lantz ligger mellem de nyrige bodybuildere i Tuborg Havn og de aristokratiske seniorer i whiskybæltet, og det bærer restauranten præg af.

Tjenere med smartphones

Der er ’ægte kunst’ over det hele, men maleriet ved toilettet blev instagrammet af fnisende børnebørn, mens morfar fnøs i skægget. Det forestillede en nøgen engel, der lignede Willam Dafoe, med insektvinger, i færd med at kaste sig over to pornografisk klædte kvinder.

Frank Lantz, der tidligere var restauratør på Krogs Fiskerestaurant, gør comeback med en italiensk restaurant, og han virker ivrig for at signalere klasse. Med bollende engle og smartphones i hænderne på tjenerne, der sms'ede vores ordrer ud til køkkenet.

Hvorfor egentligt? Han gik alligevel derud bagefter. Og da vi ville ændre en bestilling, opstod der et øjebliks kortslutning i proceduren: »O.k., øh ... Så må jeg lige sende køkkenet en ny sms«. WTF?, som man skriver i sms-sprog.

Hyggeligt med fakler

Morfaren skulede mod de tre mænd i sorte T-shirts, som med ansigtet oplyst af smartphones lignede tekstende teens uden interesse for omgivelserne.

Men der var nu ganske hyggeligt her i gården med fakler og den slags, mens vi startede godt ud med en frisk limoncello, der blandet med hyldeblomst og prosecco var husets egen aperitif.

»Den kan man blive farligt forelsket i«, sagde tjeneren med en trækning ved øjet, der enten var et indforstået blink eller en tic over endnu en brummende fejlbesked fra mobilen.

»Fik han lige en sur smiley fra kokken?«, spurgte min gæst.

Så god som pasta med pesto

Kortet er enkelt og lover gedigen, italiensk orienteret mad af den slags, de fleste er trygge ved.

Vi tog den italienske pilgrimsrute gennem antipasti, pasta, kød og dessert, som blev indledt af det kolde kødbræt med både lyseslukkere som ordinær parmaskinke og søvnig roastbeef med salsa verde og gode bidder som italiensk fennikelspegepølse, dyb og nøddeagtig coppa (røget svinenakke i skiver) og laks marineret i i balsamico, olie og oregano.

To bruschettaer lå som et par røde sneakers med hvid sål. En alt for tyk skive brød, der mindede om ristet formbrød fra Kohberg. Blød som en svamp under tomater, der ikke smagte dybt og sødt af danske sæsontomater, som ellers findes i overflod her efter tre måneders varm sommer. Den helt enkle italienske mad kan overrumple, når råvarerne er gode. Er de ikke det, er projektet dødfødt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Så det var med en vis skepsis, at jeg modtog min pasta med pesto genovese. Men køkkenet huser en god pastakok, viste det sig, og det var klart aftenens bedste ret. God hjemmelavet pasta med masser af smag og perfekt bid behøver ikke mere end lidt pesto og god olivenolie for at være fremragende.

Og med vores udmærkede sardinske hvidvin fra Chessa Mattariga (2011) fik vi et fuldendt italiensk øjeblik på Strandvejen. Vinen var ellers serveret stuevarm, men nu havde tjeneren leveret en isspand, der havde kølet friskheden frem i de blomstersmagende og frugtige vermentino-druer.

Kul på fordøjelsen

Min gæst var ikke helt så glad. Han fik såkaldt detoxkulpasta, der lyder som Charlotte Bircows yndlingsret, med kul i pastadejen, hvilket skulle være godt for fordøjelsen, fik vi at vide. Jo tak. Den tager vi senere.

Smagsmæssigt havde det ingen effekt, at pastaen var sort, men til gengæld var den porøs og grynet og havde den rugbrødsfornemmelse, som fuldkornspasta belemrer os med. Og det kunne hverken broccoli eller skiver af syltet sort trøffel ændre ved.

Italienske hovedretter er ofte blot et stykke kød, hvor man så kan fylde op med sideorders. Det gjorde vi her, hvor mit saftige og velsmagende grillede unghanebryst fik følge af noget udkogt og smagløst spinat med ricottaost. Helt utroligt overflødigt.

Som at tage en bid af busken

Og den store kvist rosmarin, der lå oven på min »halve grillkylling«, som tjeneren kaldte den, var utilberedt og alt for skarp og bitter. Som at tage en bid af busken. Min gæst var endnu mere uheldig med sin sideorder. For det første var den identisk med det tilbehør, der allerede var på bøftallerkenen, tak for tippet tjener!, og for det andet var de rynkede stegte kartofler tørre og harske i smagen.

Og den tilkøbte rødvinssauce smagte mest af fedt og lidt af brændt bitter san giovese-drue. Bøffen fra Uruguay på 300 gram var langtfra så rød som bestilt og smagte ikke af det store. Til gengæld kostede den 215 kr. Uden sideorder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I min tiramisu lå en frisk mascarpone fed og luftig mellem ladyfingers, der stadig havde lidt struktur, men ikke virkede, som om de havde set skyggen af likør. Min gæsts panacotta med et låg af jordbærgele var frisk som en Danone-yoghurt i brik, men det er mange af produkterne på hylden i Netto.

Desserterne kom i hver sit patentglas for at signalere det uformelle fokus på kvalitet, som Italian bryster sig af. Men der var for meget udsving i maden og for mange forstyrrelser fra mobilen til, at den ambition blev indfriet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce